Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miként tehető harmonikussá a férfi-nő szövetség?

2017. december 13. 15:01
Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója először tartott előadást kedd este Veszprémben.

Bedő Imre a 130.000-es követőtáborral rendelkező Férfiak Klubja alapítója. Az erdélyi születésű közgazdász banki szakember volt, majd iparvállalati csúcsvezető, később saját vállalkozásait menedzselte. A Férfiak Klubja társadalmi szervezetet 2013-ban hozta létre összefogást hirdetve az erkölcsi alapok megerősítése érdekében, férfi és nő szövetsége, illetve a család megszilárdítására, a jövő társadalmát építő örök emberi értékeink továbbadására. Bedő kedd este tartott ingyenes előadást a Pannon Egyetem aulájában.

Van-e jobb alkalom a harmónia keresésre, mint az Adventi időszak? Mivel a férfi és nő másként gondolkozik, és kapcsolatainkat modern külső hatások veszélyeztetik, milyen felismerések mentén tehetjük harmonikussá életünket, a férfi-nő szövetséget ma? Vajon változni kell-e a férfiaknak az időkkel? Többek között ezekre a kérdésekre is kereste a választ Bedő az egyetem szinte teljesen megtelt aulájában.

Bedő Imre hitvallása, hogy a férfiaknak a nőkkel való együttműködésével a jövő generációinak kell példát mutatni, a gyermekeknek a családon belül és minden kisközösségben pedig új férfi mintakép szükséges. A férfiaknak és a nőknek nem csak a családon belül, hanem az élet minden területén ismernie kell egymás munkáját.

Szerinte ma könyvek százai hirdetik, hogy mára a férfiértékek elavultak, hasznavehetetlenné váltak, a nők pedig minden területen értékesebbek, ezért a férfiasság véghanyatlásban van. Ha pedig ez végleg bekövetkezik, egyik nem sem jár majd jól- mondja.

Ahhoz, hogy a férfiak megfelelően tudjanak működni az élet minden területén, szükség van arra, hogy felelősséget vállaljanak nem csak magukért, hanem környezetükért is. Beleértve a párkapcsolatokat is, amelyeknél sok esetben még az sem eldöntött, hogy mit akar az egyik fél a másiktól. Közösen szórakozni? Pénzt gyűjteni? Csak úgy lenni? Gyereket nevelni? Ha ezeket időben letisztázzuk- akár még menet közben is- mindkét nem életét könnyebbé tehetjük - mondja. Ehhez azonban az szükséges, hogy a férfiak helyreállítsák saját önbecsülésüket, hogy egyezség szülessen férfi és nő között annak érdekében, hogy ne csak öregebb, hanem tartalmasabb és értelmesebb életük legyen a hátralevő időkre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.