2018. június 22., péntek
Paulina névnap

Nemzetközi matematikaversenyre jutottak tovább a Kossuthos diákok

Megyei matematikaverseny díjait adták át csütörtökön a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Brányi Mária, alpolgármester köszöntőjében elmondta, erről a versenyről az eredménytől függetlenül mindenki nyertesként távozik, hiszen a diákok tapasztalatot szerezhettek, amit egy későbbi versenyen már tudnak hasznosítani. Brányi Mária megköszönte a diákoknak és a felkészítő tanároknak a befektetett munkát.

Brányi Mária, alpolgármester díjat ad átBrányi Mária, alpolgármester díjat ad át

A matematikaverseny első fordulójában 234 diák vett részt (130 általános iskolás, 81 9-12. osztályos gimnazista és 23 szakközépiskolás). Az első forduló tesztlapjait mindenki a saját iskolájában töltötte ki. 82 tanuló jutott a második fordulóba (55 általános iskolás, 18 gimnazista és 6 szakközépiskolás). A legjobb 48 tanulót hívták meg a díjátadóra (27 általános iskolás, 15 gimnazista és 6 szakközépiskolás). A legjobbak díjat vehettek át.

A nemzetközi matematikaversenyre továbbjutó diákokA nemzetközi matematikaversenyre továbbjutó diákok

A Szabadkán áprilisban megrendezendő nemzetközi matematikaversenyre 5 általános iskolai tanuló jutott tovább, mindannyian a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. Az 5. évfolyamból Csomai Rozi, a 6. évfolyamból Bálint Balázs és Matusz Levente, a 7. évfolyamból Morvai Levente, a 8 . évfolyamból pedig Tislér Levente képviseli majd az iskolát.