2018. április 24., kedd
György névnap

Nem volt autójuk, elvették másét, hogy hazamehessenek

  • kék fény
  • 2017.12.28
    17:37
  • Balatonfüredi Rendőrkapitányság
A balatonfüredi rendőrök elfogtak két személyt, akik elloptak karácsonykor egy autót Balatonfüreden, hogy onnan hazajussanak Veszprémbe.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy 2017. december 25-én 18 óra és 2017. december 26-án 7 óra közötti időben ismeretlenek eltulajdonították Balatonfüreden, az utcán álló terepjáróját. A balatonfüredi rendőrök adatgyűjtésének eredményeként másnap elfogták a két feltételezett elkövetőt. A 27 éves Sz. B. Judit veszprémi lakos élettársával, a szintén veszprémi, 35 éves Sz. A. Jánossal együtt azért vitték el a kocsit, hogy annak jogtalan használatával Balatonfüredről Veszprémbe jussanak. A járművet Veszprém egyik utcájában hagyták hátra, abban mintegy százezer forint rongálási kár keletkezett.

Sz. B. Juditot és Sz. A. Jánost 2017. december 27-én előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

A helyszíni szemlét követően az intézkedő rendőrök a gépkocsit visszaadták tulajdonosának.