2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

Irányváltás, mérséklődő nehézségek és békés Magyarország

Megkérdeztük a veszprémi ellenzék képviselőit, mit várnak az előttünk álló 2018-as esztendőtől?

Gerstmár Ferenc, (LMP) veszprémi önkormányzati képviselő, országgyűlési képviselőjelölt

"2018 választási esztendő, ezért az év első hónapjai várhatóan felfokozott kampányhangulatban fognak telni, az eredmény pedig legalább középtávra meghatározza az ország jövőjét. A választás az elégedett és az elégedetlen emberek szavazatai között dől el. Utóbbiak nagyon sokan vannak. Hogy számuk csökkenjen, kormányváltás és irányváltás szükséges, amelynek első és legfontosabb eleme a politikusok és a választók közötti bizalom újraépítése. Az új évben nemcsak az lesz fontos, hogy mit nem folytatunk, hanem az is, hogy merre indulunk tovább. Azt várom 2018-tól, hogy a rosszul gombolt mellényt sikerül újragombolni."

Forgóné Kelem Judit (Jobbik), önkormányzati képviselő:

"Mit várok 2018-tól?

Azt várom az elkövetkező esztendőtől, hogy azok a nehézségek, amik rányomják bélyegüket mindennapjainkra mérséklődnek. Ne kelljen adománygyűjtéseket szervezni karácsonyra, mert minden veszprémi számára megszűnik a nélkülözés. Nem kell „más földjén” idegenként keresni a megélhetést, mert ez a város otthont és munkát ad az ide születetteknek. Nem kell a megyei kórházban hónapokat várni egy-egy vizsgálati időpontra, mert az egészségügy képtelen időben ellátni a betegeket. Minden gyermek születése hasonló egy újév kezdetéhez, ezért kívánom, hogy sok veszprémi újszülött érkezésének örülhessünk.

Minden munkavállaló felismeri, hogy a béruniós kezdeményezés érte van és aláírásával támogatja azt!

Azt szeretném, hogy 2018 ne csak egy választási év, de közösségünk legjobbik éve legyen."

Kész Zoltán, független országgyűlési képviselő:

"Magyarország életében fontos a 2018-as év. A tavaszi választáson nem csupán kormánypártokat és miniszterelnököt választunk, hanem a nyugathoz vagy kelethez tartozásunkról is döntünk. Arról határozunk, hogy a magyarok által választott demokrata Európához akarunk-e tartozni, vagy a szabad vitát nem tűrő Oroszország befolyási övezetébe. Ez óriási, a gyerekeink jövőjét meghatározó felelősség. Az ellenzéki pártoknak meg kell érteni: egy erős, helyi, esélyes ellenzéki jelölt legyőzi a fideszes párttitkárt. A választóknak pedig el kell menniük szavazni. Így zavarjuk el a letelepedési kötvényeken keresztül 20 ezer Rogán-migránst Európára zúdító Orbán-kormányt, így vetjük le az orosz béklyót, és építünk fel egy békés, boldog Magyarországot."