2018. április 24., kedd
György névnap

Pazarlásnak tartja a holokauszt emlékévet Kész Zoltán

  • politika
  • 2018.01.12
    04:00
  • Pesti Srácok
Felesleges pénzkidobás a “zsidó emlékezet”, vagyis a holokauszt emlékév költsége Kész Zoltán baloldal által támogatott veszprémi álfüggetlen országgyűlési képviselő szerint.

Piros filctollal, kézzel írt lista került fel szerdán a Simicska Lajoshoz köthető cég hirdetőoszlopainak egyikére Veszprémben. A tételsort, mely a mellékelt magyarázat szerint a kormány által elpazarolt költségeket sorolja, senki sem vállalta névvel. Az anonim kritikai megnyilvánulást Kész Zoltán úgy értelmezte és terjesztette tovább a nagy nyilvánosság előtt, mint a “veszprémiek üzenetét”.

A névtelen üzenő és Kész Zoltán által felesleges, pazarló kiadásnak ítélt 4,7 milliárd forint a holokauszt emlékév költsége volt, mely tartalmazta többek között egy nagyszabású holokauszt emlékkiállítás minden költségét, elhagyatott zsidó temetők méltó helyrehozatalát. Ezen kívül többek közt 950 millió forintot biztosított a kormány a szegedi zsinagóga felújítására.

A Pesti Srácok kérdésére Köves Slomó főrabbi azt mondta, a holokauszt mindenki számára szent és sérthetetlen kell, hogy legyen. Az pedig az egész magyar társadalom érdeke, hogy 20. század borzalmait megismerjék a következő generációk.

Fónagy János a Fidesz országgyűlési képviselője pedig úgy fogalmazott, hogy gyalázatos dolog, főleg egy országgyűlési képviselőtől, hogy politikai érdekből megkérdőjelezi a emlékezés szükségességét.

- Tisztában kellene lennie, hogy melyek azok a témák, amelyeket a napi politikai csatározás eszköztárába fel lehet venni, és melyek azok, amiket tiszteletben kellene tartani, bármi áron – fogalmazott Fónagy János.