2018. július 19., csütörtök
Emília névnap

Ismét lemondásra szólították fel Kész Zoltánt

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége a független országgyűlési képviselő portálunknak adott interjúja nyomán kérte Készt a távozásra.

A szervezet az alábbi közleményt juttatta el lapunknak, melyet változtatás nélkül közlünk.

K Ö Z L E M É N Y

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet Országos Elnöksége megdöbbenéssel értesült a baloldali és liberális politikai pártok által támogatott Kész Zoltán „független” országgyűlési képviselőnyilatkozatáról, melyet a vehir.hu veszprémi internetes portálnak adott.

A közösségi médián keresztül terjesztett botrányos megnyilvánulásaival a totalitárius diktatúrák áldozatait és azok leszármazottait sértő Kész Zoltán bocsánatkérés helyett azokat gyalázza, akik vállalhatatlan cselekedeteivel szembesítették.

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet visszautasítja Kész Zoltán kijelentéseit. Felhívjuk Kész úr szíves figyelmét, hogy az orosz állami médiában éppen az ő megválasztását is támogató MSZP egyik politikusának, Havas Szófiának az 1956-os forradalmat gyalázó mondatai nyomán hangzottak el a sértő kijelentések. Kész Zoltán állításával ellentétben a Külügyminisztérium behívatta az orosz nagykövetet és tiltakozott a műsor miatt, ahogy bajtársi közösségünk is kifejezte felháborodását.

Közösségünk nem folytat politikai tevékenységet, nem a pártok elvárásai, hanem bajtársaink lelkiismerete alapján cselekszünk. Ezért tagjaink 2018-ban sem támogatnak olyan jelölteket, akik mögött az 1990 előtti diktatúra utódpártja és a 2006-os szemkilövető koalíció utódszervezetei állnak.

Bajtársi közösségünk ismételten felszólítja Kész Zoltánt, hogy kövesse meg a kommunista diktatúra áldozatait és távozzon a közéletből!

Veszprém, 2018.január (Boldogasszony hava) 13.

az Országos Elnökség megbízásából:

Pintér Kornél
országos elnök