2018. május 27., vasárnap
Hella névnap

A jövő Nemesvámoson épül

Letették az új tornacsarnok alapkövét szerdán Nemesvámoson.

A nemesvámosi sportcsarnok a mai napig kiszolgálja az iskolai, sportegyesületi, valamint egyéb szabadidős sportolási feladatokat, azonban műszaki és esztétikai állapota leromlott. A sportcsarnok nem felel meg a jelenleg hatályos versenyszabványoknak, így a helyi egyesületek korlátozottan képesek itthoni mérkőzés rendezését vállalni. Többéves előkészítési munkálatok eredményeként a Bajnok Diák-Sportegyesület Nemesvámos Község Önkormányzatával szoros együttműködésben 2018-ban új tornacsarnokot épít a jelenlegi épület melletti füves területen.

Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1-es választókerület elnökeOvádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1-es választókerület elnöke

„Bátran elmondhatjuk azt, hogy a jövő Nemesvámoson épül. Egy olyan tornacsarnokot fog építeni Nemesvámos, ami a 21. századnak megfelelő. Mindkét fél számára egy jó üzlet köttetett, hiszen a Jáger csoportnak lesz egy rendezvényterme, Nemesvámos Önkormányzata a Bajnok Diák-Sportegyesülettel pedig nekiláthatott egy új sportcsarnok létrejöttének megvalósításának. Örülök annak, hogy olyan sportegyesületek és sport közösségek működnek Nemesvámoson, akik igénylik egy új sportcsarnok létrejöttét.” – mondta köszöntő beszédében Ovádi Péter a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerület elnöke.

Az elmúlt évek során a 4 szakosztályból álló 280 gyermekkel foglalkozó Bajnok Diák-Sportegyesület Zentai Tibor vezetésével ugrásszerű fejlődésnek indult. Ennek oka több tényezőre is visszavezethető: egyrészről a sportolás iránti igény érzékelhetően megnőtt az elmúlt években; másrészről ehhez a tendenciához adott megfelelő hátteret a látványcsapat sport támogatások megjelenésének lehetősége. A pénzügyi források rendelkezésre állásával sikerült megteremteni a helyi sportélet fellendüléséhez szükséges eszközöket.

Zentai Tibor, a Bajnok Diák-Sportegyesület elnökeZentai Tibor, a Bajnok Diák-Sportegyesület elnöke

Úgy tűnik Nemesvámos kézilabdában a legkiemelkedőbb, de „nem elhanyagolható a röplabdások, a baseball és a tömegsportok fejlődése sem. Eddig nem minden csapatnak volt lehetősége arra, hogy a hazai pálya előnyeit élvezhesse, de ez az új csarnok megépülésével megvalósulni látszik” – hangzott el Zentai Tibor a Bajnok Diák-Sportegyesület elnökének beszédében.

A mostani csarnok melletti füves területen már az ősszel megtörténtek az előzetes régészeti munkálatok. Az új helyszín teljes mértékben el fogja látni a régi csarnok funkcióit, valamint azon kívül NB1-es meccsek helyszínéül is szolgál majd a jövőben. Összesen 1450 m2 alapterületű építmény alkalmas lesz kézi-, röplabda-, és futsal mérkőzések megtartására is, nézőterének befogadóképessége 280 fő. A beruházás összértéke bruttó 669 millió forint.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatójaBardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója

„A kézilabda sportágban a TAO-nak köszönhetően rengeteg sportlétesítmény felépítése valósult meg. Az elmúlt 5 évben körülbelül a felújított és az újonnan épített épületek száma 220 épületet jelent, ami a kormánynak köszönhetően az elkövetkező években tovább nő.” – tudtuk meg Bardóczy Gábortól a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatójától.

A sportegyesület már 2015-ben beadta sportfejlesztési programját a Magyar Kézilabda Szövetséghez, amit a tavalyi évi módosítást követően jóváhagytak. Ennek eredményeképpen a beruházás összértékének 70 %-át TAO támogatásból finanszírozzák.

Természetesen az álmok megvalósítását az egyesület az önkormányzattal szoros együttműködésben hajtja végre tekintettel arra, hogy a kivitelezést követően az ingatlan az önkormányzat tulajdonába kerül. A kivitelezést az Orinoco’ 2002 Kft. végzi. A projekt megvalósulása valódi együttműködésben zajlik, hiszen az önkormányzat mellett a helyi cégek társasági adójuk felajánlásával segítik a tornacsarnok felépülését.