2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Családi Klíma Nap az éghajlatbarát életmód jegyében

A Veszprém Megyei Klímavédelmi stratégiához kapcsolódó Családi Klíma Napot szombaton 9 és 18 óra között rendezik meg Agóra Veszprém Művelődési Központban.

A teljes család számára összeállított programkínálattal mindenki felismerheti saját alternatív lehetőségét az éghajlatbarát életmód kialakítására. Mindezt információk biztosításával, tanácsadással, játékokkal, eszközbemutatókkal, előadásokkal, nyereményekkel és rengeteg élménnyel fűszerezve.

A Veszprém Megyei Önkormányzat, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete és a Csalán Környezet-és Természetvédő Egyesület által szervezett esemény lehetőséget biztosít az éghajlatbarát megoldások megismerésére.

"A Családi Klíma Nap céljai között szerepel egyrészt az energiatakarékos és energiahatékony megoldások bemutatása, másrészt a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretek, információk átadása. Így szó esik otthonaink állapotának felméréséről és szigetelési lehetőségeiről, épületgépészeti rendszerek korszerűsítési módjairól, a megújuló energia alapú hőtermelő rendszerekről és a megújuló energia alapú villamosenergia termelő rendszerekről is. Szeretnénk átfogó képet adni mindazoknak, akik döntéseikhez információt, segítséget, újabb megoldási lehetőséget keresnek" - mondta dr. Domokos Endre, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézet igazgatója.

"A családoké a főszerep szombaton, ahol mind a gyerekek, mind a felnőttek számára biztosított a sokrétű és interaktív információszerzés. Míg a kisebbek a játékok gazdag kínálatával kötik le magukat, a családfők elmélyedhetnek az otthonaik energiatakarékosságát jelentő technológiai lehetőségek megismerésében. A hölgyek, családanyák a leginkább nyitottak egy-egy új szokás felvételében, kipróbálásában, így velük az életmódbeli változtatási lehetőségek megismertetése a célunk. Ehhez beszélgetések, játékok, különböző tesztek kitöltése tud inspirációt nyújtani" - árulta el dr. Szalay Tímea, a Csalán Egyesület elnöke.

A szervezők értékes tombolanyereményekkel és minden résztvevő számára biztosított ajándékokkal várják az éghajlatbarát megoldások híveit.