2019. szeptember 22., vasárnap
Móric névnap

A színház veheti birtokba a régi zeneiskolát

  • közgyűlés
  • 2018.01.25
    06:00
  • Fotók: Google Maps
A Modern Városok programban megújuló Petőfi Színház egyes funkciói költözhetnek az Óvári Ferenc utca és a Szeglethy utca sarkán található egykori zeneiskolába a jövőben.

A Petőfi Színház felújítása – mely során az eredeti, Medgyaszay István által megálmodott állapot helyreállítására törekednek – hamarosan ténylegesen is megkezdődhet. A fejlesztésre idén négymilliárd, jövőre 4,55 milliárd forintot biztosít egy kormányhatározat.

A beruházás révén jelentős változásokra számíthatunk a Színházkertben. Elbontják a teátrum föld alatti tereit, és innen több funkciót is a zeneiskola épületébe költöztetnek. Az ingatlant 253,2 millió forintért vásárolja meg az önkormányzat jelenlegi tulajdonosától. Ezt az összeget a színházrekonstrukció részeként szintén a Modern Városok Programban számolhatják el.

A régi zeneiskola épületét is felújítják majd, és a hátul található szárnyakat (a mellékelt ábrán rózsaszínnel jelzett részeket) is elbontják, a helyükre parkolót alakítanak ki, kompenzálva a Színházkertben elbontandó garázst.

Az önkormányzat szintén a csütörtöki közgyűlésen döntött arról, hogy a jelenleg az érintett ingatlanon, a Szeglethy u. 4. szám alatt működő Veszprémi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat számára innen két percre, a Szabadság tér 15. szám alatt található irodaházban biztosít helyiségeket.