2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

300 milliós csalás miatt csuktak le egy MSZP-st

2009. május 29. 7:58
A vidéki szocialista tavaly még a Niagara vízesésen hajókázott, de ott is zátonyra futott.

Mintegy 300 millió forintos kárértékű ügyben indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, és a napokban előzetes letartóztatásba helyezte Nyékes Béla, kecskeméti szocialista politikust.

A vizsgálat a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult. A Népszabadság híre szerint az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját és a szintén letartóztatásban lévő három társát csalással gyanúsítják a nyomozók.

Az Index megpróbálta megtudni a takarékszövetkezetnél, hogy milyen formában okozták ügyfelei a feljelentésben szereplő százmilliós kárt, de az igazgatóság tagjai csütörtökön elérhetetlenek voltak. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről.

Nyékes Béla szocialista politikus neve először egy éve szerepelt az online napilap hasábjain. A kecskeméti MSZP-s egy magyar társaság tagjaként nyilatkozott, miután kimenekült egy zátonyra futott hajóból az Egyesült Államokban.

A magyar csoport egy 20 tonnás, 46 láb hosszú hajóval került bajba a Niagara vízesésnél. A társaság Clevelandből igyekezett New York kikötőjébe, de a vízesés közelében megfeneklettek. Nyékes akkor arról nyilatkoztt, hogy az amerikai mentőcsapat már ott tartott, hogyha a partról nem tudja kivontatni a hajót, akkor helikopterrel kimenti az utasokat, a hajót pedig sorsára hagyja. Végül azonban hat órás küzdelem után mégis sikerült megmenteni a bérelt vízi járművet is.

vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.