Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

300 milliós csalás miatt csuktak le egy MSZP-st

2009. május 29. 8:58
A vidéki szocialista tavaly még a Niagara vízesésen hajókázott, de ott is zátonyra futott.

Mintegy 300 millió forintos kárértékű ügyben indított nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, és a napokban előzetes letartóztatásba helyezte Nyékes Béla, kecskeméti szocialista politikust.

A vizsgálat a Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet feljelentése alapján indult. A Népszabadság híre szerint az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját és a szintén letartóztatásban lévő három társát csalással gyanúsítják a nyomozók.

Az Index megpróbálta megtudni a takarékszövetkezetnél, hogy milyen formában okozták ügyfelei a feljelentésben szereplő százmilliós kárt, de az igazgatóság tagjai csütörtökön elérhetetlenek voltak. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről.

Nyékes Béla szocialista politikus neve először egy éve szerepelt az online napilap hasábjain. A kecskeméti MSZP-s egy magyar társaság tagjaként nyilatkozott, miután kimenekült egy zátonyra futott hajóból az Egyesült Államokban.

A magyar csoport egy 20 tonnás, 46 láb hosszú hajóval került bajba a Niagara vízesésnél. A társaság Clevelandből igyekezett New York kikötőjébe, de a vízesés közelében megfeneklettek. Nyékes akkor arról nyilatkoztt, hogy az amerikai mentőcsapat már ott tartott, hogyha a partról nem tudja kivontatni a hajót, akkor helikopterrel kimenti az utasokat, a hajót pedig sorsára hagyja. Végül azonban hat órás küzdelem után mégis sikerült megmenteni a bérelt vízi járművet is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.