Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az EP megszavazta, hogy a fogyasztók szabadon rendelhessenek a neten

2018. február 6. 15:24 // Forrás: mti
A jövőben a fogyasztók szabadon választhatnak, hogy honnan rendelnek a neten, ugyanis állampolgárságuk, lakhelyük vagy tartózkodási helyük alapján nem tagadhatják meg tőlük a vásárlást és nem irányíthatják át őket az online kereskedők más weboldalakra - erről szóló jogszabályt szavazott meg keddi plenáris ülésén az Európai Parlament (EP).

Az erről szóló sajtóközlemény szerint egy uniós bizottsági tanulmány azt mutatta ki, hogy a felmérésben részt vevő weboldalak közel kétharmada nem engedte a más uniós tagállamból származó vevőket vásárolni, miközben az elmúlt tíz évben az interneten vásárlók száma Európában csaknem megduplázódott.

A földrajzi korlátozás főleg a háztartási eszközöket rendelőket, az autót bérlőket, a hotelt foglalókat, a sporteseményekre és koncertekre szóló jegyek vásárlóit érintette hátrányosan.

A földrajzi korlátozást tiltó rendeletet - amelyről az EP és az EU Tanácsa tavaly novemberben állapodott meg - formálisan még a Tanácsnak is jóvá kell hagynia és 9 hónappal azután lép életbe, hogy megjelent az EU Hivatalos Lapjában.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.