2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

Veszprémi általános iskolások ismerkedhetnek a környezettudatossággal

"Gondold újra" címmel indított iskolai oktatóprogramot a VHK Nonprofit Kft. és a VKSZ Zrt. munkatársaival és partnereivel, melyet négy veszprémi általános iskolában megrendezett road show keretében valósítanak meg február közepétől március végéig.

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a VKSZ Zrt. Szociális Alapítványa sikeres pályázatot nyújtott be a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, és nagy öröm számukra, hogy a több évre visszanyúló kezdeményezés most pénzügyi támogatást kapott. A program célja a gyermekek tudatformálása, nevelése annak érdekében, hogy felnőttként nagyobb odafigyeléssel forduljanak a környezetük felé. A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósul meg.

Dr. Temesvári Balázs és Ferenczy GáborDr. Temesvári Balázs és Ferenczy Gábor

Ferenczy Gábor, a VKSZ Zrt. Szociális Alapítványának elnöke kiemelte: a szemléletformáló foglalkozásokhoz a Verga Zrt. által fenntartott Hubertus Erdei Iskola, a Zöld Bolt, a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóközpont és a HATESZ - Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület is csatlakozott. Az intézményekben a kitelepülések alkalmával egy komplex bemutató keretén belül ismerkedhetnek meg a diákok és tanáraik a hulladék fogalmával, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasználással és az újrahasznosítással. Végigkísérhetik egy termék útját az előállítástól a csomagoláson át a helyi piacon történő értékesítésig.

Az ismeretszerzést interaktív játékokkal teszik kézzelfoghatóvá, a gyerekek számára könnyen befogadhatóvá és gyakorlatba átültethetővé. hogy azokat a mindennapokban valóban hasznosítani is tudják. Az egy-egy napos kitelepülések foglalkozásain a diákok a tanórák ideje alatt vesznek részt, szakmai irányítással. A program a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, a Deák Ferenc Általános Iskolában, a Cholnoky Jenő Általános Iskolában és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskolában valósul meg.

A VKSZ Zrt. kiemelt feladatának tekinti a környezetvédelmi nevelést, a környezettudatos nevelés érdekében történő társadalmi összefogást. Ennek érdekében folyamatosan keresi a kapcsolatokat a vállalkozói és civil szférában is.