Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem kap pénzügyi támogatást az MKB Veszprém

2009. május 29. 19:55 // Forrás: MTI/NSO
Az MKB VKC nem kapja meg azt a 100 milliós támogatást, amelyet a kormánytól kért a tragédia miatt kialakult többletköltségek fedezésére.

Az illetékes miniszter döntése értelmében - a nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozással - az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata nem kapja meg azt a 100 millió forintos támogatást, amelyet a kormánytól kért a Marian Cozma meggyilkolása miatt kialakult többletköltségek fedezésére. Erről veszprémi klub tájékoztatta az MTI-t pénteken.

Múlt kedden az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottság egyhangúlag támogatta a MKB Veszprém kérését, amelyből kiderült, hogy az említett összeget az egyesület veszteségeinek kompenzálására, a biztosítási költségek megelőlegezésére, likviditásának támogatására fordította volna.

Hajnal Csaba, a veszprémi kézilabda klub ügyvezetője korábban azt mondta: ha nem kapnak segítséget, nem tudnak ezen a szinten tovább működni, önállóan nem tudják megoldani a helyzetet.

A román beállós halálát követő vizsgálatok csak augusztus végére, szeptemberre zárulnak le, addig a biztosító nem fizet. Továbbá három új játékost kellett hozniuk, valamint a támadásban megsérült Zarko Sesum és Ivan Pesic gyógykezelését is a klub fizette.

Marian Cozmát, a Veszprém román beállósát február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben. Két klubtársa, a szerb Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic súlyos, illetve életveszélyes sérüléseket szenvedett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.