Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Az ikreket nem lehet szétválasztani

2018. február 18. 11:06
Nem újkeletű dolog, hogy az ikrek nagyon összetartanak. Szerencsés az, akinek van egy másik fele a világban, akire mindig számíthat.

Sok történet kering arról, hogy az ikrek akkor is megérzik egymás fájdalmát, ha éppen más kontinensen tartózkodnak.

Könnyű nekik, gondolhatnánk, hiszen ők a kezdettől együtt vannak, már az anyaméhben támogatják egymást, ezért telepatikus képességük nem csoda. Az egypetéjű ikrek DNS-e megegyezik és agyhullámmintáik is majdnem hasonlóak, valószínűleg ezzel magyarázható azonos gondolkodásuk és egymásról való állandó tudásuk. Az ikergyermekek később kezdenek el beszélni társaiknál, melyet a tudomány jelenlegi álláspontja azzal magyaráz, hogy nincs szükségük a verbális kommunikációra, hiszen szavak nélkül is megértik egymást.

Számos olyan történetet is lehet olvasni, miszerint gyermekkorukban elválasztott ikrek ugyanolyan minták alapján élik életüket – úgy, hogy nem is tudnak a másik létezéséről.

Az ikrek olyan szoros lelki kapcsolatban állnak egymással, hogy sokszor képesek több ezer kilométernyi távolságból is egymásra találni. Ezt bizonyítja Bridget Harrison és Dorothy Lowe esete is. Bridget Harrison és Dorothy Lowe 1945-ben, egy angliai kisvárosban született, néhány hónaposak voltak, mikor elválasztották őket egymástól. Nem tudtak a másik létezéséről, 34 év eltelte után találkoztak először. Nagyon sok dologban hasonlítottak. Mindketten zongoráztak gyermekkorukban, ugyanazt az írót kedvelték, ugyanolyan parfümöt használtak, ugyanazt a keresztnevet választották fiaiknak.

Egy 2008-as amerikai tanulmány szerint minden tizedik terhesség ikerterhességként indul, csak az egyik magzat elhal a korai időszakban. Az anya erről nem tudhat. Érdekes, s egyben szomorú is, hogy ezek az emberek mindig keresnek valamit az életükben, állandó hiányérzetük van, s közben nem tudják megfogalmazni azt, hogy mit. Általában a párkapcsolataik problémásak, nem tudnak benne kiteljesedni, mert tudat alatt az elhunyt ikerpárjukat szeretnék megtalálni a társukban. Ilyen esetekben gyakran a kineziológiai oldás segíthet, amikor felszínre kerülhetnek ezek a problémák. Ha sikerül hozzáférni a méhen belül átéltek emlékeihez, és feldolgozni, akkor az tartósan pozitív hatással lesz az élet további alakulására. Éppen erről szól Angster Mária Ikertörténetek című könyve is.

Angster Mária a családfelállítás mestere, s a családfelállítások során sokszor kiderül, hogy egy vagy több méhen belül elvesztett iker áll a problémák hátterében. A könyv célja, hogy az elveszett ikrek életben maradt párjainak igazságát mutassa be, azokat a történeteket, amelyeket ma még nem igazoltak tudományos kutatások.

Számos könyv látott napvilágot az ikrekről. Métneki Júlia Ikrek könyve című műve igyekszik minden fontos kérdésre kitérni, F. Nagy Zsuzsa Egyből ketten című műve a lombikprogramról szól. Kiss Noémi Ikeranya – Magzatpróza a szülésről és a születésről című műve pedig tabudöntögető monológokat, jegyzeteket tartalmaz mindkét, illetve mindhárom szemszögből elmesélve.

Tokos Bianka
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.