2018. június 21., csütörtök
Alajos névnap

Orbán: jól sikerült az elmúlt nyolc év, de még nem értünk a munkánk végére

  • politika
  • 2018.02.18
    17:37
  • MTI, Magyar Idők
Nekünk Magyarország az első - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap elmondott évértékelőjében.

Jól sikerült ez a nyolc év, "jobban, mint ahogy vártuk" - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. "Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük" - fogalmazott a kormányfő, kiemelve, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. Azt is hangsúlyozta, hogy karácsonykor nyugdíjprémiumot fizethettek a nyugdíjasoknak.

Még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven-fogalmazott, azt kívánta Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen. Szerinte az ország már jobban teljesít, de még nem úgy, ahogy tehetsége alapján képes lenne.

„A teljes foglalkoztatottságot céloztuk meg, valamint azt, hogy kiszabadítsuk a családokat a devizahitelek csapdájából. Azt reméltük, hogy emelkedő pályára állítjuk a gazdaságot, arra viszont nem számítottunk, hogy az életformánk – amelyben a kultúra, a sport és a művelődés mindig nagy szerepet játszott – ilyen gyorsan regenerálódik – tette hozzá.

A sportolóink száma több mint kétszeresére emelkedett, másfélszeresére nőtt a színházba járók száma, lassan megtelnek a mozik is.

A magyar nép, minden megrázkódtatás ellenére, kultúrnép maradt

– fogalmazott.

Magyarország azonban nem érte el még a céljait, a célszalag még odébb van. Magyarország jobb benyomást kelt, mint nyolc évvel ezelőtt. Abban is egyetértés van, hogy kezdünk hasonlítani egy tisztességes, rendezett országra. Azonban még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére – hangsúlyozta.

„Abban hiszek, hogy a családok tartják meg gerinc módjára az egész országot. Hiszek abban, hogy aki gyermeket vállal, azt támogatni kell. Abban hiszek, hogy az édesanyákat becsülni és tisztelni kell. Abban hiszek, ha így teszünk, mi magyarok a Kárpát-medencében nem kevesen, hanem többen leszünk”

A miniszterelnök elmondta: ápoljuk a magyar nyelvet, valamint megőrizzük kereszténységünket és a kultúránkat – ez a magyar modell, ami működik. „A családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani – ez a jövő, és ez a jövő a miénk lehet” – fogalmazott.

Orbán: nekünk Magyarország az első

A miniszterlenök azt is elmondta: "mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk". Azt is kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná". Szavai szerint Magyarországon "süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmit mondás". Budapesten a világos beszéd a divat,

"Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk"

- jelentette ki Orbán Viktor. Az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel. Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van - vélekedett a miniszterelnök. Orbán Viktor azt is leszögezte: "azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység".

Nem fogjuk tétlenül nézni a Soros-terv végrehajtását

Az elemzések szerint a bevándorlás miatt Magyarország felett sötét felhők gyülekeznek – állítják az írástudók. Ami a mostani elemzésekben aggasztó, hogy lényegében matematikai természetűek. Számokról beszélnek csupán, amelyeknek mindig súlya van, akkor is, ha azok becslések – mondta a kormányfő.

A legtöbb német nagyvárosban a született németek visszaszorulóban vannak, a bevándorlók először mindig a nagyvárosokat foglalják el. Ez az a jövő, ami Németországban már a jelen, a NATO-jelentések szerint 2020-ig hatvan millió ember indul meg Európa felé – közölte.

„Ha a több száz millió fiatalnak megengedik, hogy meginduljon észak felé, akkor Európára óriási nyomás nehezedik majd. Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz”

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be. A kormányfő első lépésként hivatkozott a Stop Soros törvénycsomagra, kifejtve: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre, teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják, "legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok".

"Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is" - emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.