Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ha rest a jobboldal, győz a bal

2009. május 31. 9:51 // Forrás: MTI / vehir.hu
Orbán: Ha a jobboldal rest marad, vagy ha többfelé szavaz, akkor annak a vége a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" folytatása lesz

Az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában a Fidesz elnöke kifejtette: pártja számára tizenegy hely megszerzése "óriási eredmény" lenne, ami pedig azon felül van, az az emberektől, "meg a Jóistentől érkező ajándék". Arra a felvetésre, hogy a kutatások nagy Fidesz-győzelmet jeleznek, a pártelnök úgy reagált: a mostani mérések irreálisak, és nem szabad elhinni, amikor 60-70 százalékot mérnek a Fidesznek.

Orbán Viktor a közrádióban szólt a már többször említett felelősségre vonásról, elszámoltatásról, amely álláspontja szerint a legsúlyosabb kérdések egyike, a legelemibb, legmélyebbről feltörő népi igény. Az emberek joggal gondolják azt, hogy ők semmit nem csináltak rosszabbul most, mint hat-hét-nyolc-kilenc évvel ezelőtt - mondta -, valaki más a felelős a válságért: az ország vezetői.

Szerinte ma az elszámoltatás ügyében mind a népakarat, mind pedig a politikai párbaj szabályai szerint megkövetelt erkölcsi alap rendelkezésre áll, csak kell hozzá egy választási győzelem, kell hozzá közakarat, hogy az emberek olyan kormányt válasszanak, amelyik ennek a népi igénynek eleget tud tenni. "Én készen állok rá, várom, hogy megszülessen a választópolgárok döntése" - jelentette ki.

Az európai uniós forrásokkal kapcsolatban a Fidesz elnöke kifejtette, ma Magyarországon nem tudják kellő gyorsasággal és eredményességgel lehívni, bevonni a magyar gazdaságba azokat a pénzeket, amelyeket az EU az ország rendelkezésére bocsát. Óva intett ugyanakkor attól, "hogy állandóan abban reménykedjünk, hogy majd valaki mástól kapott vagy megszerzett pénzen tudunk majd megerősödni". Európában tisztességes módon és tartósan egy ország akkor érhet el jómódot és komoly gazdasági teljesítményt, ha a saját lábára áll, és nem Moszkvára, nem Brüsszelre, nem az IMF-re, nem a könnyűnek gondolt európai pénzekre "ácsingózik" - vélekedett; hozzátéve, hogy ha a magyarok nem bíznak magukban, és nem akarják a saját munkájukra építeni az országot, "akkor maradunk a vesztes államok között".

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén azonnal el tudnának-e indítani egy teljesen új gazdasági struktúrát, a pártelnök úgy reagált, hogy egy másik irányt meg tudnának nyitni, de ez nem jelenti azt, hogy minden rossz döntést azonnal képesek lennének orvosolni.

Egy adócsökkentést középpontba állító kormány kell majd, és feladatai között az elsők a mostani kormány által végrehajtott adóemelésekkel kapcsolatosak, beleértve ebbe az ingatlanadót is, amelyet az első nap hatályon kívül kell helyezni - közölte. Hozzátette, hogy miután a gazdaság megindult, utána több figyelem, energia lesz a nyugdíjra, családtámogatásra, közszolgáltatásokra és így tovább.

vehir.hu
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.