Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Az extrém hideg sem veszélyezteti a lakosság biztonságos gázellátását

2018. február 26. 11:56 // Forrás: MEKH
A hazai gáztárolókban közel 2,5 milliárd köbméter gáz áll rendelkezésre a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) friss adatai szerint. A folyamatos földgázimporttal kiegészülve ez a mennyiség az extrém hideg időjárás ellenére is biztonságosan fedezi a lakosság földgázigényét.

A lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztásának legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kellett elhelyezni a tárolókban. Jelenleg közel 2,5 milliárd köbméter gáz áll rendelkezésre, emellett folyamatos az utánpótlás mind a keleti, mind a nyugati forrásokból érkező import révén. A gázimport a megállapodásoknak megfelelően zajlik, a beszállítások biztonságát, folyamatosságát semmilyen veszély nem fenyegeti. Az ország téli földgázellátását ugyanakkor nemcsak a tárolói készletek biztosítják, hanem a hazai kitermelés is.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a gáztárolásért felelős piaci szereplők tevékenységét, a hazai földgáztárolók töltöttségét és a rendszerek karbantartását.

vehir.hu
további cikkek
Ne menjen a jégre! Ne menjen a jégre! Az elmúlt hét hideg hajnalai és nappalai hatására a belvizes területeken egybefüggő jégréteg alakult ki és nagyobb tavaink partszéli részei is jéghártyásak. A jégréteg azonban a legtöbb helyen egyelőre alkalmatlan a sportra. A lápos területeken kialakult jégréteg pedig a jég vastagságtól függetlenül is életveszélyes – figyelmeztet a katasztrófavédelem. Adtak néhány tippet arra az esetre, ha mégis bekövetkezik a baj. 2024. január 16. 10:42 Amiről az időjárás mesél - a naptárcsináló csíziók Amiről az időjárás mesél Amiről az időjárás mesél - a naptárcsináló csíziók Volt idő, amikor még nem a műholdakról követték a zivatarok mozgását, hanem a horizonton figyelte a kor embere az égbolt színét és ebből vontak le messzemenő következtetéseket az egész hónap, vagy évszak időjárására nézve. Kovács Győző vendégírónk, helytorténeti kutató és meteorológus ezekből szemezgetett. 2024. január 15. 15:05 Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Nem csak a nosztalgia szól belőlünk, ha úgy véljük, gyerekként a január még csupa móka volt és nem csak emlékeztetője annak, hogy ideje felvenni a megszokott munkatempót. Akkor még lehetett órák hosszat szánkózni a domboldalon, hógolyócsatákat szervezni, meg úgy egyszerűen elmerülni a fehér táj szépségében. Most, ha épp nem tudsz síelni, így nem opciók a síparadicsomok, úgy tűnhet, a téli élvezeteknek lőttek. Pedig ez nem igaz. 2024. január 9. 16:30 A (nem is annyira) titkos fegyver a téli lehangoltság ellen A (nem is annyira) titkos fegyver a téli lehangoltság ellen Bár már látszik a fény az alagút végén – szó szerint, hiszen egyre hosszabbak a nappalok –, a karácsonyi csillogás elmúltával a január és a február az év leginkább hangoló hónapjainak számítanak. 2024. január 4. 20:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.