2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Kész arrogancia – Kész átverés

Interjú helyett ízelítőt kaptunk Kész Zoltán stílusából: arroganciájából, pökhendi kioktató viselkedéséből. Ez nem jellemző a demokratikus közéletre!

Kész Zoltán szokásos évértékelője után, az általuk felvetett lehetőséggel élve kértünk interjút tőle. Feltettünk egy kérdést a bizottsági munkájával kapcsolatban. Amire kaptunk egy választ, ami minden volt csak nem tisztességes, nem korrekt. Mi szemtől szembe kérdeztünk. Tisztességesen. Mit kaptunk cserébe? Arrogáns, pökhendi, elutasító, kioktató, a választ megkerülő valamit…Valamit, mert ez nem válasz. Nem vette emberszámba az újságírót, a média világát, az olvasókat.

Nem állunk egy oldalon. Más szemüvegen keresztül látjuk a világot. De ez nem hatalmazza fel Önt, hogy így válaszoljon. Mindenkit megillet a kulturált, a másik iránt tiszteletet tanúsító hozzáállás. Főleg igaz ez Veszprémre. Arra a városra, amely joggal büszke történelmi hagyományaira, sokszínű kultúrájára. Ebben a városban Pál Bélától Porga Gyulán keresztül Navracsics Tiborig a politikusaink tisztességesen álltak hozzá a média munkásaihoz. Még akkor is, ha azok nem osztották nézeteiket! Ön, aki mindig Veszprémre hivatkozik, ezt sutba dobta. Nem először. És mindezt tette egy fiatal leányzóval szemben.

Képviselő Úr! Ön mást mond, mást cselekszik. Mondhatni: Kész átverés az egész politikája. Minden egyes felszólalásában a Fidesz által félelemben tartott közélet megtisztításáról beszél. Amit most tett, az burkolt verbális agresszió. Ellenkezője annak, amit mond. Ön félemlít meg egy kedves újságírónőt!

Integrálni akarja a választókerületében élőket. Integrálni? Miközben minket azonosít egy párttal. Mekkora csúsztatás! A viselkedése, amit és ahogyan mond, nem az integrációról, a másik megértéséről szól.

A stílus maga az ember – tartja a mondás. Igen, ez így van. Az Ön stílusa ez. Mindenki eldöntheti majd, kedveli ezt, vagy elutasítja.

De biztos vagyok abban, hogy az Ön által képviselt bal-liberális oldal szimpatizánsai sem osztják ezt a magatartásformát. A Momentum jelöltje, Meződi János is elutasította az Ön stílusát. Hűbérurakra jellemzőnek minősítette, erkölcsöt és jó ízlést nélkülözőnek tartotta. Hites Viktor, az LMP országgyűlési képviselőjelöltje is megdöbbentőnek nevezte a megnyilvánulását, amikor arra szólította fel, hogy álljon be a pártja Ön mögé.

Biztos vagyok, hogy hozzájuk hasonlóan sok veszprémi bal-liberális érzelmű ember NEMET mond Önre, a stílusára.

Jól mondja, áprilisban értékrendet választunk. De remélem, nem az Önét!


A Magyar Nemzet és az index.hu is megírta, hogy Kész Zoltán is sokat hiányzik a bizottsági ülésekről. Erre akartunk választ kapni.

- Ön tagja az Igazságügyi Bizottságnak is, amelyre tudomásom szerint ritkán vagy nem jár be. Mi ennek az oka?

- Javaslom a Vehir újságírójának, hogy nézzék meg a statisztikákat, mennyit járok az Igazságügyi Bizottság üléseire. Egy olyan párttól kapom ezeket a kérdéseket, amelyik 2006 és 2010 között bojkottálta a parlamenti munkát.

- Úgy gondolja, hogy ugyanezt a mintát kellene követnie, ez egy jó példa?

- Megválaszoltam a kérdést, amit föltett.

- Azt megválasztásakor is tudta, hogy Fideszes többség volt, mint ahogy most is. Az említett bojkottálás mellett ez mennyire lehet ok abban, hogy esetleg nem jár be?

- Visszatérek az első válaszomhoz, úgy látszik, nem értette a választ. Bejárok. Ne az Önök Mészáros-féle médiájából tájékozódjanak, hanem a parlament honlapján ott van a statisztika, hogy mennyit járok be, abból tudnak tájékozódni, és innentől kezdve ez egy másik történet.