Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Áprilisban hosszú távon dőlhet el Magyarország sorsa

2018. március 10. 4:00
Egy gyenge és sokszínű kormány hatalomra kerülése esetén minden 2010 óta elért eredmény elveszhet, a gazdasági növekedés megállhat – mondta Tuzson Bence parlamenti államtitkár az Ovádi Péterrel tartott közös fórumán péntek este Veszprémben.

Nagyjából száz ember előtt, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral együtt tartott közös választási fórumot a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Ovádi Péter a Cholnoky iskolában péntek este.

Tuzson szerint az április 8-i választások hosszútávon határozhatják meg Magyarország sorsát. Az eddig megrendezettektől abban különbözik, hogy nem négy évre, hanem akár 50, vagy akár 100 évre előre is eldőlhet, hogy milyen Magyarországban fogunk élni - mondta.

Tétje nem gazdasági eredményekben mérhető, hanem a gyermekeink jövőjében. Kérdés, hogy Magyarországnak lesz-e újra erős kormánya, mely nyíltan kimondja véleményét, a magyar embereket képviselve meg tudja-e állítani a bevándorlást, és ezáltal megvédeni a 2010 óta elért eredményeket, vagy sem.

„2010-ben Magyarország Görögország gazdasági szintjén volt, ma már IMF-hitelünk sincs, évek óta csökken az államadósság, energiafüggetlenek vagyunk és a bankrendszer nagy része is magyar tulajdonban van, szóval van mit elveszteni”- mutatott rá.

Ha egy gyenge, és sokszínű kormány kerül hatalomra, vajon bátrak lesznek-e, és fel tudnak-e lépni a magyar érdekekért akár Brüsszelben?- fejtegette.

Szerinte nem csak külföldi, hanem magyar politikusok közt is vannak olyanok, akiknek nem érdeke az erős Magyarország, inkább a nemzeti önfeladásban gondolkozva egy atomizált ország létrehozásában érdekeltek. „Érdemes elgondolkozni azon is, hogy ők vajon felelősen gondolkoznak-e a magyarokat illetően?”

Ha az országnak ismét a mostanihoz hasonló erős kormánya lesz, az eddig elért gazdasági eredmények még jobbak lehetnekv-mondta Tuzson Bence.

Ovádi Péter szerint a 2010 utáni kormánynak köszönhető, hogy az önkormányzatokat megfosztva adósságaiktól olyan fejlesztésekre is jut pénz, mely a magyarok érdekeit szolgálja, példaként említve a Modern Városok Programot, melynek során Veszprém 75 milliárd forinthoz jut, vagy a Veszprém városi fejlesztéseket, melynek során utakat és óvodákat újítanak fel. Itt is van mit megvédeni- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.