2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina névnap

Pénzügyi tréninget tartottak középiskolásoknak

Országos szinten elég változó, hogy a középiskolás réteg mennyire veszi komolyan saját gazdasági helyzetét. Hétfő délelőtt a Lovassy gimnáziumban az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatóközpontjának trénerei oktatták a 10. évfolyamot.

"Nyolc kollega érkezett az iskolába azzal a céllal, hogy pénzügyi tréninget tartsunk a középsikolás fiúknak és lányoknak, játékos, interaktív formában. Olyan információkat szeretnénk átadni nekik, amelyeket hasznosítani tudnak a hétköznapi életben. Nagyon kíváncsiak vagyunk arra is, hogy milyen tudásuk van a pénzügyi dolgokról"- mondta érdeklődésünkre Szabó László Ádám, az OTP Fáy András Alapítvány senior trénere.

A tréningen a diákok játékos keretek között, saját bőrükön tapasztalhatták meg a kockázatvállalás, vagy a hozam és a befektetések hasznosságát.

Szabó László Ádám a tapasztalatokról elmondta, a középiskolások hozzáállása elég nagy szórást mutat, ami a tudatosságot illeti. Az ország számos iskolájában megtartott tréning után elmondható, hogy vannak olyan 10. évfolyamos diákok, akik felkészültek, tudják, hogy mi zajlik körülöttük, és fontosnak tartják a pénzügyeket, a spórolást és a gazdasági infromációkat.

„Vannak olyan iskolák is, ahol egyáltalán nem tapasztaltuk azt, hogy a diákoknak bármilyen felkészültségük lenne a pénzügyekkel kapcsolatosan.