Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

40 éves a Bóbita Körzeti Óvoda

2018. március 20. 10:41
A születésnap alkalmából jubileumi hetet tartanak, öt napon keresztül zajlanak a programok.

Az óvodát 1978-ban alapították, az intézmény indulásakor a 16. számú Napköziotthonos Óvoda nevet kapta, majd 1991-ben vette fel a Bóbita Óvoda nevet.

Az óvoda legfontosabb célja, hogy ott minden gyermek jól érezze magát. A helyi óvodai programjuk célja elsődlegesen a gyermekek fejlesztése egyéni képességeik alapján, az egészséges életmód, anyanyelvi nevelés kiemelt területeivel kötetlen játékos formában.

A szülői igényekhez igazodva a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve külön programokat szerveznek a kicsiknek. A városban elsőként náluk indult 22 éve a Veszprémi Úszó Klub (VUK) felkérésére egy olyan csoport, ahol a sokmozgásos testnevelésre és az úszásra fektetnek hangsúlyt. Az óvodapedagógusokból alakult Báb munkaközösség előadásai, színdarabjai hagyománnyá váltak óvodai ünnepélyeiken.

Kedden Porga Gyula, polgármester köszöntötte az óvodásokat és az intézmény dolgozóit, meglepetésként kék lufikat hozott, amit aztán a gyerekek az udvaron engedhettek el.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Ferenc pápa a mai világban megalázott Krisztusokról írt a nagypénteki meditációkban Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta. 2024. március 29. 16:57 Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét női rabnak mosta meg a lábfejét Ferenc pápa tizenkét rabnak mosta meg a lábfejét az utolsó vacsorát idéző szertartáson a római Rebibbia büntetés-végrehajtási intézet női szárnyán csütörtökön. Közben Veszprémben krizmaszentelési szentmise vezette be a szent háromnap ünneplését. 2024. március 29. 10:20 Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Elismeréseket adtak át az ünnepi állománygyűlésen Csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából rendezték meg az állománygyűlést, melynek helyszínéül az Agóra színházterme szolgált. A rendezvényen számos elismerést adtak át. A Légierő és a veszprémi Erkel Ferenc Városi Fúvószenekar közösen örvendeztették a nagyérdeműt. 2024. március 15. 14:33 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.