2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina névnap

Különböző szakmákról való tudásukat mérhették össze általános iskolások

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is meghirdette a Szakmára fel! háromfordulós szakmaismereti vetélkedőt a Veszprém megyei általános iskolák felső tagozatos tanulói részére. A vetélkedő harmadik fordulójának lebonyolítására a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében került sor szerdán.

A döntőben az első két fordulóban legjobban teljesítő tíz csapat tagjainak egy prezentációt kellett bemutatniuk az általuk választott szakmából, majd egy szakmaismereti tesztet kellett kitölteniük.

Végh László, a Szakképzési Iroda vezetőjeVégh László, a Szakképzési Iroda vezetője

Végh László, a Szakképzési Iroda vezetője elmondta, öröm számára, ha látja, hogy a fiataloknak valamilyen kapcsolata van a szakképzéssel. A kamara a szakképzési feladatait a Nemzetgazdasági Minisztériummal kötött támogatási szerződés keretében végzi. Ennek most már évek óta az egyik legfontosabb feladata a pályaválasztás, a pályaorientáció.

Stampf Eszter, a VKIK pályaorientációs tanácsadójaStampf Eszter, a VKIK pályaorientációs tanácsadója

Stampf Eszter, a VKIK pályaorientációs tanácsadója elmondta, 46 iskola jelentkezett a felhívásra, a harmadik fordulóra a 10 legjobbat hívták meg.

A versenyen első helyezést ért el a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Szak(ma)kör elnevezésű csapata, második helyen végzett a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Karthausiak V. csapata, míg harmadik helyet a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Nyergetők nevű csapata hozta el.