2018. július 21., szombat
Dániel névnap

Megújultak a Táncsics utcai rendelők

Az épület korszerűsítése mellett új vizesblokkok, öltözők és babakocsi tároló átadása, valamint a rendelők akadálymentesítése és családbaráttá alakítása is megtörtént a 75 millió forintos beruházás során.

A két gyermek és két felnőtt háziorvosi praxist, továbbá három védőnői körzetet kiszolgáló, Táncsics Mihály utca 1. szám alatt található épület felújítása tavaly július és október között zajlott, a beruházást pedig az önkormányzat és a Csillag Patikák közösen valósították meg – tájékoztatott Brányi Mária alpolgármester szerdai sajtótájékoztatójukon.

A megújult gyermekorvosi rendelőA megújult gyermekorvosi rendelő

A több mint 400 m² alapterületű épület nemcsak energetikai korszerűsítésen esett át, de részben az alaprajzi elrendezése is megváltozott: az épületgépészeti rendszerek és a villamos hálózat felújítása mellett a felnőtt háziorvosi rendelők egészében megtörtént az akadálymentesítés, valamint külön fektetőket és öltözőket is kialakítottak. Rendezettebb körülmények várják a gyermekorvosokat és a védőnőket, illetve a pácienseket is: a rendelőkben szintén új öltözőket és vizesblokkokat, a kis betegek szülei számára pedig egy babakocsi tárolót hoztak létre a váróteremben, emellett a korábbi elemeket is esztétikusabbá varázsolták.

Az alpolgármester hozzátette, az átalakítás során a régi válaszfalakat lebontották, helyettük újakat építettek be. Az akadálymentesítés céljából kicserélték az ajtókat is, a belterekben pedig átfestették a falakat és a padlóburkolatot. A változás ezen felül az intézmény külsejét is érintette: kicserélték a nyílászárókat, és 20-25 cm-es hőszigetelő réteggel vonták be az épületet.

A beruházás összesen 75 millió forintot önerőből valósult meg az önkormányzat részéről, a kivitelezésért a Kuti és Fia Kft. felelt. Január 22. óta újra zavartalanul működnek a rendelők.

Szigeti József, Brányi MáriaSzigeti József, Brányi Mária

Dr. Szigeti József, a Csillag Patikák képviselője elmondta, a felújítás révén egy igazán 21. századi népegészségügyi előírásoknak megfelelő, a jól fejlődő Dózsaváros tájképébe illeszkedő, modern épület jött létre, amely a város és a patikák közös büszkeségeként szolgálhat. A maguk részéről ugyancsak megvalósítottak egy jelentősebb beruházást: a gyógyszertár épületét közel kétszeresére, 93 m²-re növelték, a patika feletti tetőteret pedig beépítették, ahol egy logisztikai központot és hét szolgálati lakást alakítottak ki. A teljes felújítás 465 millió forintba került.

Cselényi GabriellaCselényi Gabriella

Úgy tűnik, mindkét félnek érdemes volt beruháznia az épületek felújításába: dr. Cselényi Gabriella házi gyermekorvos szerint egy nagyon barátságos, családias, illetve egy komfortosabb környezetet sikerült kialakítani, ami a páciensek tetszését is elnyerte.