2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina névnap

Pannon Egyetem Állásbörze 2018

A Pannon Egyetem március 28-án újra megrendezi a több éves hagyományokra épülő, nagy sikernek örvendő Állásbörzét, mely nem más, mint a munkakeresés gyorsítósávja. Közel 50 cég, több, mint 1500 látogató, és mindez nem csak egyetemistáknak! Aki keresett már valaha munkát, az bizonyára tudja, hogy az önéletrajz önmagában nem garancia arra, hogy felkeltjük egy munkaadó figyelmét. Mi mindent tehetünk még azért, hogy jó állást találjunk?

A Pannon Egyetem 2018-ban két fronton támogatja a végzős hallgatóik munkakeresését. Az első és legfontosabb front az idei Pannon Egyetem Állásbörze: a március végi rendezvényen több mint 40 céget és nagyvállalatot hozunk el az Egyetem B épületébe. Ahogy minden állásbörzén, itt is a személyes kapcsolat lesz a legfontosabb: egy ilyen rendezvényen a legnagyobb érték az, hogy a cég hús-vér képviselőitől kérdezhetünk és informálódhatunk. Nem egy honlapot olvasunk, nem egy szimpla hirdetést nézünk, hanem dolgozó emberek valós tapasztalatát ismerhetjük meg. Azt, hogy miért jó a cégnél dolgozni.

Amellett, hogy a kapcsolatépítésre biztosítunk lehetőséget, a hallgatók készségeit és képességeit is fejlesztjük. Több előadásból és tréningből álló rendezvénysorozatot hirdettünk meg az állásbörzét megelőző időszakban. Ezeken a tréningeken a szakdolgozati prezentációkészítés fortélyairól, lámpaláz leküzdéséről, önéletrajz írásról esik szó – azaz csupa olyan területről, amellyel a hallgatók növelhetik az esélyeiket a munkaerő piacon.

A kellemes hangulatot teremtő egyetemi aulában megrendezésre kerülő börze két szinten zajlik: a földszinten túl a karzatot is birtokba veszik a kitelepülő vállalatok standjai, melyek nem csak Veszprém és vonzáskörzetéből érkeznek, hanem az ország más régióiból is. A látogatók a szakterületek széles skálájával találhatják szemben magukat, legyen az informatikai, mérnöki, gazdaságtudományi vagy társadalomtudományi irány. A standoknál lehetőség van a cégek képviselőivel történő személyes beszélgetésen túl önéletrajz leadására is. Az első 400 látogató egy ajándékcsomaggal gazdagodik, az első 100 résztvevő pedig egy extra ajándéktárgyat tudhat magáénak.

További információk: www.pannon-allasborze.hu