Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Gyerekruha vásárlás - üzletben vagy online?

2018. március 26. 12:42
A család kiskorú tagjainak ruhát vásárolni komoly fejtörés mindenhol. Mind anyagilag, mind időben nehéz megoldani. Vajon mi a legpraktikusabb, a netes vagy az ‘élő’ vásárlás?

Legfeljebb az ünneplő adható tovább

A gyerekes családok költségvetésében igen nagy, és az évekkel egyre növekvő tétel a kicsik öltöztetése. A babák esetében még sokszor ruha csereberével oldják meg a szülők a kérdést. A futkározni még nem tudó csemeték nem teszik tönkre úgy a ruháikat rövid idő leforgása alatt úgy, mint ahogy a nagyok. Az óvodások már könnyedén kiszakítják a többezer forintos farmert, szétkoptatják a cipőt akár egy laza játszóterezős délutánon.

Épp ezért másoktól megörökölni már nem igazán lehet egy bizonyos életkoron túl a holmikat, eljön az újonnan vett darabok ideje. Aminek a gyerekek, akik többnyire szeretik, ha valami csak az övék, és sokszor imádják maguk választani meg az aznapi szettjüket, örülni szoktak.

Gyakoriak az akciók a neten

Ha az anyagiakat nézzük, akkor egyértelmű, hogy jobban megéri a netről rendelni. Általában sokkal barátságosabbak az árak, mint a boltokban. Ez pedig a gyerekek növekedésével, illetve a család gyerekei számának bővülésével már nagyon fontos tényező.

Egyáltalán nem luxus igényes, szép darabokat választani, és a jól bevált ruhamárkákat is megtaláljuk. Azaz nem kell félnünk az ismeretlentől.

Még olcsóbb a vétel, ha szezon végén vesszük meg a következő idény alapdarabjait. Gyerekek esetében kissé kockázatos például tél végén a következő télre rendelni, mivel vannak olyanok, akik képesek a dupláját nőni, mint az előzőekben egy év alatt. Minden szülő ismeri a jó előre megvásárolt, majd soha fel nem vett és elajándékozott ruhák, cipők történetét.

A következő szezonra rendelés vagy hidegvérű kockázatvállalást feltételez, vagy sok hasonló korú gyereket a családban - amúgy inkább a felnőtteknél remek megoldás.
Érdemesebb az elkövetkező hónapokra vásárolni az akciós készletből, például alsóneműt, zoknit. Ám szerencsére a webshopokban a teljes áron kínált ruhanemű is kedvező árú.

A vásárlás csak a felnőttek kedvenc játéka

Előnyös az online shopping azért is, mert sokkal kisebb az időigénye, mint az üzletbe járásnak. Főleg gyerekekkel együtt komoly mutatvány a ruha beszerzés.

A kicsik a legkevésbé sem tartják szórakoztatónak az üzleteket, nem kevés gyereket egyenesen kifárasztanak, kiborítanak a túl sok ingerrel járó plázák. A nagyobbacskák pedig biztosan valami olyasmit szeretnének, ami nem praktikus, de amiben lehet a többiek előtt ‘menőzni’, mert lego emberke van rajta, vagy rajzfilmfigura. Az ilyen vitákat célszerűbb a monitor előtt lerendezni, mint sok idegen füle hallatára.

Az üzletben való bevásárlás akkor viszont kétségkívül praktikus, ha azonnal kell valami, például estéről holnap reggelre - “anya/apa ünnepség van az iskolában” “szülinapi buli van és mindenkinek zöldbe kell öltözni” -, és a webshopok pár napos kiszállítási ideje is túl hosszú a számunkra.
A legtöbbször azonban egy kis előre tervezéssel, logisztikával, amit a szülők általában mesteri fokon űznek, online rendeléssel is meg tudjuk oldani a ruha vétel kérdését.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.