2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Napirend előtt: 15 perccel közelebb van Budapest

A Várpalotát elkerülő útszakasz átadásával hamarabb érhetünk Veszprémből Budapestre- többek között erről is szó volt a napirend előtt az áprilisi közgyűlésen csütörtök reggel a Városházán.

Március elején Orbán Viktor miniszterelnök átadta a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszát a forgalomnak, amellyel a város mentesül az áthaladó gépjárművek zajától és az általuk okozott levegőszennyezésétől, csökken a balesetveszély a település úthálózatán. A közel hat kilométeres útszakaszon 110 km/h-val lehet közlekedni, ami azt jelenti, hogy a korábbi Veszprém-Budapest közti menetidő 15 perccel rövidebbé válik. A közel 30 milliárdos beruházás egy újabb elkészült eleme a 8-as főút fejlesztésének- mondta napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester, aki beszélt arról az ötletpályázatról is, amelynek során liftet álmodtak a várba.

Bezárják a királyszentistváni hulladékkezelőt

A királyszentistváni hulladékkezelő központ bezárása felveti azt a kérdést, hogy mostantól hová viszik és hogyan kezelik majd a hulladékot- szólalt fel Gerstmár Ferenc (LMP), aki szerint szükség lenne a helyzet tisztázására. Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) kételkedik a bezárásban, és Ovádi Pétertől (Fidesz-KDNP) azt kérdezte, valóban így lesz-e. A frakcióvezető válaszában azt mondta, az ütemterv kidolgozás alatt van.

Áprilisi közgyűlés a városházánÁprilisi közgyűlés a városházán

Van-e elég kutyafuttató Veszprémben?

Gerstmár Ferenc (LMP) napirend előtti kérdésében azt kérdezte még Porga Gyula polgármestertől, hogy van-e elég kutyafuttató Veszprémben? A polgármester válaszában azt mondta, egy 2012-es jogharmonizáció miatt meg kellett szűntetni Veszprémben a kutyafuttatókról szóló jogszabályt, így jelen pillanatban nincs hivatalosan ilyen hely a városban. Az idei költségvetésben nem szerepelnek ilyen nemű fejlesztések, ám ha konkrét igény érkezik, megpróbálják azt kielégíteni.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) a tömegközlekedésért is felelős Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármestertől azt kérdezte, van-e információja arról, hány buszsofőr hiányzik a helyi tömegközlekedésből? Milyen fejlesztéseket tervez az ÉNYKK Zrt. Veszprémben? ( Buszbeszerzés, felújítás.) Némedi Lajos írásban ígért választ.