Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: 15 perccel közelebb van Budapest

2018. március 29. 9:59
A Várpalotát elkerülő útszakasz átadásával hamarabb érhetünk Veszprémből Budapestre- többek között erről is szó volt a napirend előtt az áprilisi közgyűlésen csütörtök reggel a Városházán.

Március elején Orbán Viktor miniszterelnök átadta a 8-as számú főút Várpalotát elkerülő szakaszát a forgalomnak, amellyel a város mentesül az áthaladó gépjárművek zajától és az általuk okozott levegőszennyezésétől, csökken a balesetveszély a település úthálózatán. A közel hat kilométeres útszakaszon 110 km/h-val lehet közlekedni, ami azt jelenti, hogy a korábbi Veszprém-Budapest közti menetidő 15 perccel rövidebbé válik. A közel 30 milliárdos beruházás egy újabb elkészült eleme a 8-as főút fejlesztésének- mondta napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester, aki beszélt arról az ötletpályázatról is, amelynek során liftet álmodtak a várba.

Bezárják a királyszentistváni hulladékkezelőt

A királyszentistváni hulladékkezelő központ bezárása felveti azt a kérdést, hogy mostantól hová viszik és hogyan kezelik majd a hulladékot- szólalt fel Gerstmár Ferenc (LMP), aki szerint szükség lenne a helyzet tisztázására. Katanics Sándor (Demokraták Veszprémért) kételkedik a bezárásban, és Ovádi Pétertől (Fidesz-KDNP) azt kérdezte, valóban így lesz-e. A frakcióvezető válaszában azt mondta, az ütemterv kidolgozás alatt van.

Áprilisi közgyűlés a városházánÁprilisi közgyűlés a városházán

Van-e elég kutyafuttató Veszprémben?

Gerstmár Ferenc (LMP) napirend előtti kérdésében azt kérdezte még Porga Gyula polgármestertől, hogy van-e elég kutyafuttató Veszprémben? A polgármester válaszában azt mondta, egy 2012-es jogharmonizáció miatt meg kellett szűntetni Veszprémben a kutyafuttatókról szóló jogszabályt, így jelen pillanatban nincs hivatalosan ilyen hely a városban. Az idei költségvetésben nem szerepelnek ilyen nemű fejlesztések, ám ha konkrét igény érkezik, megpróbálják azt kielégíteni.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) a tömegközlekedésért is felelős Némedi Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármestertől azt kérdezte, van-e információja arról, hány buszsofőr hiányzik a helyi tömegközlekedésből? Milyen fejlesztéseket tervez az ÉNYKK Zrt. Veszprémben? ( Buszbeszerzés, felújítás.) Némedi Lajos írásban ígért választ.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.