2018. július 21., szombat
Dániel névnap

„Ez volt a legjobb nyolc évem”

Bal-liberális ismerősöm az elmúlt nyolc év sikeres gazdaság- és családpolitikája miatt a kormánypártra szavaz.

Közgazdász ismerősöm mindig is nyíltan vállalta bal-liberális nézeteit. Nézetei nem változtak jottányit sem. „Ma is vállalom, hogy számomra a baloldaliság, a liberalizmus a legszebb ideológia. De azt sem rejtem véka alá, hogy az elmúlt nyolc év volt számomra a legjobb. Családapaként, vállalkozóként, magánemberként egyaránt. Ezért az ideológiai elkötelezettségem mellett vagy éppen annak ellenére, továbbra is ezt a kormányzatot támogatom. Mert biztonságban érezhetem magam. Mert kedveznek a családomnak, a vállalkozásomnak. Mert kiszámítható számomra a munkájuk. Meg nincs alternatívájuk sem itt helyben, sem országosan. Nincs olyan politikai csoportosulás, amelyik hiteles lenne számomra. Gyarapodni, fejlődni akarok – és ezt a kormányzat garantálja. Otthon meg baráti körben pedig továbbra is a bal-liberális eszméket hirdetem.”

Sokan vádolták elvtelenséggel. „Elvtelen nem én vagyok, mert nyíltan vállalom világnézetemet, döntésemet. Elvtelenek azok a pártok, akik gyakorlatban megcsúfolják a bal-liberális nézeteiket, akik képesek egy szélsőséges, rasszista párttal leállni, szövetkezni.”

Szerinte ez az elvtelenség. Véleménye szerint mindenkinek adott volt, hogy a Fidesz szintjén politizáljon. A szocialistáknak, liberálisoknak is volt nyolc évük. Míg a Fidesz sikeres volt, addig a másik oldal leszerepelt. Ezért tartja jónak a döntését, miszerint az elmúlt nyolc év politikája miatt támogatja a kormányt.