2018. július 21., szombat
Dániel névnap

A választók maguk is el tudják dönteni, hogy kire szavazzanak

Hites Viktor nem lép vissza. Az LMP jelöltje csütörtökön tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját Veszprémben.

Az utak állapotáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Veszprémben Hites Viktor, a Lehet Más a Politika parlamenti képviselőjelöltje. Elmondta: tapasztalatai szerint a kisebb rendű vidéki utak és a városi mellékutcák rossz állapotban vannak, a közútkezelőnek pedig nincs forrása a javításokra. Ráadásul a rendszer is rossz: a szabályozás szerint ugyanis az önkormányzatok akkor sem nyúlhatnak a területükön áthaladó állami utakhoz, ha egyébként lenne szándékuk és forrásuk is azok javítására. Hites szerint ez hibás felfogás, amin változtatni kellene.

Hites Viktor (archív)Hites Viktor (archív)

A választási együttműködésekkel kapcsolatos kérdésekre elmondta: "most már elsősorban a választók lelkiismeretére van bízva, hogy ők hogyan és kikkel képzelik el a kormányváltást." Sajnálja, hogy a pártok vezetői nem tudtak értelmes kompromisszumot kötni a kölcsönös visszalépésekről, de azt például nem tartja jó döntésnek, hogy Hadházy Ákos feladná saját körzetét az MSZP jelöltje javára.

Hites maga sem tervez visszalépni. "Én nem érzem, hogy (Kész) Zoltán rászorulna arra, hogy az összes ellenzéki jelölt a visszalépéssel támogassa" - fogalmazott. Hozzátette: egy ilyen jellegű gesztust sokkal elképzelhetőbbnek tartott volna, ha ezt egy demokratikusabb légkörben veti fel Kész Zoltán, nem pedig abban a bizonyos nyílt levélben, amit a választókerületben induló jelölteknek írt. Az LMP jelötje korábban megdöbbentőnek nevezte a független képviselőjelölt stílusát.