Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A választók maguk is el tudják dönteni, hogy kire szavazzanak

2018. április 5. 14:15
Hites Viktor nem lép vissza. Az LMP jelöltje csütörtökön tartotta kampányzáró sajtótájékoztatóját Veszprémben.

Az utak állapotáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Veszprémben Hites Viktor, a Lehet Más a Politika parlamenti képviselőjelöltje. Elmondta: tapasztalatai szerint a kisebb rendű vidéki utak és a városi mellékutcák rossz állapotban vannak, a közútkezelőnek pedig nincs forrása a javításokra. Ráadásul a rendszer is rossz: a szabályozás szerint ugyanis az önkormányzatok akkor sem nyúlhatnak a területükön áthaladó állami utakhoz, ha egyébként lenne szándékuk és forrásuk is azok javítására. Hites szerint ez hibás felfogás, amin változtatni kellene.

Hites Viktor (archív)Hites Viktor (archív)

A választási együttműködésekkel kapcsolatos kérdésekre elmondta: "most már elsősorban a választók lelkiismeretére van bízva, hogy ők hogyan és kikkel képzelik el a kormányváltást." Sajnálja, hogy a pártok vezetői nem tudtak értelmes kompromisszumot kötni a kölcsönös visszalépésekről, de azt például nem tartja jó döntésnek, hogy Hadházy Ákos feladná saját körzetét az MSZP jelöltje javára.

Hites maga sem tervez visszalépni. "Én nem érzem, hogy (Kész) Zoltán rászorulna arra, hogy az összes ellenzéki jelölt a visszalépéssel támogassa" - fogalmazott. Hozzátette: egy ilyen jellegű gesztust sokkal elképzelhetőbbnek tartott volna, ha ezt egy demokratikusabb légkörben veti fel Kész Zoltán, nem pedig abban a bizonyos nyílt levélben, amit a választókerületben induló jelölteknek írt. Az LMP jelötje korábban megdöbbentőnek nevezte a független képviselőjelölt stílusát.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.