2019. március 25., hétfő
Irén névnap

Színezd ki a belvárost!

A VeszprémFest az elmúlt két év sikerén felbuzdulva idén is rajzpályázatot hirdet a Veszprémben található általános- és középiskolák diákjai számára.

A rajzpályázatban Veszprém két ikonikus épületét rajzolhatják meg, festhetik ki kedvükre a pályázók: a pályázat célja a Tűztorony és a Városháza homlokzatának egyedi „díszítése”. A pályamunkák készülhetnek bármilyen hagyományos rajztechnikával, vagy akár digitálisan is.

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza igazgatója. A pályázatok beadási határideje 2018. május 7., nyerteseket május 14-ig hirdetnek. A nyertes pályaműveket (épületenként legfeljebb 10-10 alkotást) a VeszprémFest ideje alatt, a Rozé, Rizling és Jazz Napok estéin július 6. és július 15. között kivetítik az épületek falaira, így ott egész este megcsodálhatók lesznek az alkotások.

Emellett a nyertesek között a helyi adományozók által felajánlott értékes ajándékokat is kiosztanak.

A részletes pályázati kiírás és a homlokzatok vetítési felületeinek sematikus rajzaival letölthető formában megtalálható a http://veszpremfest.hu/rajzpalyazat weboldalon, illetve átvehető papír alapon az Óváros téri Tourinform irodában.

Minden kedves pályázónak jó munkát kíván: a VeszprémFest csapata.