2019. március 25., hétfő
Irén névnap

Folytatódik a fásítás az állatkertben

Közel negyven új fát telepítenek a Gulya-dombi bejárat mellé, ahol egy új Afrika-szavanna tematikus játszóteret is építenek.

A napokban negyven új nagytermetű fa telepítésével folytatódik a veszprémi állatkert fásítása - számolt be sajtótájékoztató keretében péntek délelőtt Török László, a Veszprémi Állatkert igazgatója. Elmondta, a Gulya-dombi bejárat mellett egy hektáron építenek Afrika-szavanna tematikus játszóteret, ide kerülnek majd az új fák. A tervek szerint itt négy méter magasban egy repülőgépet is elhelyeznek majd, amelybe fel lehet mászni, és onnan lecsúszdázni. A tematikus területen drótkötélpályát és vizes játszóteret is létrehoznak.

brányi mária és török lászlóbrányi mária és török lászló

Az állatkert 2008 óta több mint 1200 nagyméretű fát telepített a területére, kisebb fából, cserjéből pedig összesen 4500-at ültetettek. Javarészt juhart, kőrist, lepényfát és lucfenyőt.

Brányi Mária alpolgármester szerint komoly munka eredménye az itt folyó fásítás, ugyanis a Gulya-domb egy dolomitszikla platón helyezkedik el, ahol körültekintően kell eljárni a fásításkor.