Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Közösségi oldal gyerekeknek

2018. április 16. 4:00
Adatlopás, zaklatás, felnőtt tartalmak: többek között ilyen veszélyeknek vannak kitéve gyermekeink a Facebookon. Erre ad megoldást egy új közösségi oldal, ami kimondottan gyerekeknek készült.

Kifejezetten gyerekeknek indított közösségi oldalt egy magyar szülő. A Mygnoo nevű oldalon a szülő is fent van, és szinte mindent lát, amit a gyereke csinál az online világban..

A Mygnoo ötletgazdája és üzemeltetője, Szerdahelyi Gabriella azt mondta, nagyon sok 9-10 éves fent van a Facebookon, ami viszont nem túl biztonságos nekik, ezért döntött egy saját, gyerekekre szabott oldal elindítása mellett.

Nehéz létrehozni egy közösségi platformot, hisz a Facebboknak is idő kellett, mire olyanná nőtte ki magát, amit mi ma használunk. A gyerek közösségi oldal, mely 1 hónapja indult útjára is még igen gyerekcipőben jár.

A Szerdahelyi Gabriella által kifejlesztett közösségi platform, 6-16 év közötti fiataloknak szól. A szülői felügyelet egyik módja az oldalon egy szülői profil létrehozása.

„Az oldalra a gyerekek csak írásos szülői engedéllyel regisztrálhatnak, és a rendszer összeköti a gyerek profilját a szülőével.”

Viszont a szülőknek meg kell érteniük, hogy ezzel nem egy lehetőséget kívántak adni arra, hogy vájkáljanak a gyerekük magánéletében.

A gyermekek regisztrációkor egy kitalált felhasználónévvel lehetnek az oldal használói, valamint csekély számú adatot kell megadniuk - legfőképp a szülők adatai, és a gyermek születési dátuma -, így megpróbálva kivédeni az adatlopás eshetőségét.

A regisztráció után egy lecsupaszított hírfolyam fogadja a látogatókat, lehet bejegyzéseket, képeket, videókat posztolni, csetelni, csoportokat és eseményeket létrehozni. A szülő látja, ha a gyereke közzétesz valamit, és értesítést kap az új ismerőseiről vagy üzeneteiről. Sőt, akár szerkesztheti vagy ki is törölheti a problémásnak ítélt bejegyzést.

Ezzel a lehetőséggel azonban érdemes óvatosan élni, hiszen így könnyen leszokhatnak a gyerekek a biztonságos közösségi oldal használatáról.

A pozitívum az oldalban, hogy ez ténylegesen a gyerekekre van szabva, és elsősorban kapcsolattartásra lett kifejlesztve számukra is. A legfontosabb tulajdonsága az oldalnak a biztonság szempontjából az, hogy

moderátor ellenőrzi a tartalmakat, vagyis azt, hogy a gyermek mit oszt meg az adatlapján, és ha olyan tartalom jelenik meg, azonnal törli a rendszer.

A gyerekeknek készült közösségi oldal egy hónapja működik a mai adatok szerint körülbelül 100 felhasználóval.

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.