Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Az állampolgárok javasolhatják, hol ellenőrizze a gyorshajtókat a rendőrség

2018. április 18. 4:00 // Forrás: mti
Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség május 14-én reggel 6 órától, a sebességmérő pontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a honlapján.

A közleményben azt írták, a Speedmarathon elnevezésű összeurópai sebességmérést a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) felhívására hajtják végre. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek.

Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

Image: PAImage: PA

A rendőrség a helyszínek kiválasztásához - ahogyan tavaly is - a lakosság segítségét kéri, az ellenőrzéseket ott fogják végrehajtani, ahol azt az emberek indokoltnak tartják. A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 17-től május 3-ig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják.

Veszprém megyében a speedmarathon@veszprem.police.hu címre lehet küldeni a helyszínjavaslatokat.

A megyei rendőr-főkapitányságok május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről tájékoztatják a nyilvánosságot. Az akcióra a javaslatot beküldők közül megyénként tíz-tíz embert hívnak meg, akiket e-mailben értesítenek a részletekről.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott, és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.