2019. január 21., hétfő
Ágnes névnap

King Salman Award for Disability Research díjban részesült Sikné dr. Lányi Cecília

A Szaud Arábiában alapított „King Salman Award for Disability Research” díjat olyan kutatók nyerhették el második alkalommal, akik kimagasló tudományos eredményeik mellett a kutatásukat, munkásságukat a fogyatékkal élő embertársaik életvitelének, rehabilitációjuk segítésére fordítják.

Idén is 4 díjazott részesülhetett ebben az elismerésben. Két szaud-arábiai kutató: Dr. Saeid Nen Abdullah Ibrahim Bu Halikah, Dr. Naser Ben Aly Ben Abdullah és Európából 2 díjazott vehette át a megtisztelő elismerést: Dr Stefano Vicari olasz orvos és Sikné dr. Lányi Cecília a Műszaki Informatikai Kar docense.

A díjra több mint 900 ajánlást küldtek be a világ minden részéből. A bíráló bizottság a második bírálati fordulóban, ahol már csak 200 jelölt maradt 22 országból választotta ki a 4 díjazottat. Sikné dr. Lányi Cecília az elmúlt 25 évben végzett széleskörű multidiszciplináris kutatásaiért kapta, mely a virtuális világok, játékok tervezésétől az internet akadálymentesítésén keresztül az informatika rehabilitációs célú kutatásáig terjed.

Az ünnepélyes díjátadásra Riyadban, Szaud Arábiában került sor az 5. Disability & Rehabilitation nemzetközi konferencián 2018 április első hetében. A díjat His Royal Prince Higness Sultan Bin Salman Bin Abdulaziz Al-Saud herceg és Dr. Sultan T. Al-Sedairy, a King Faisal Specialist Hospital and Research Centre ügyvezető igazgatója adta át a díjazottaknak.