2019. január 18., péntek
Piroska névnap

Föld Napja a Veszprémvölgyben

  • közélet
  • 2018.04.21
    04:00
  • VKSZ Zrt
A Föld napjához kapcsolódóan szervezett fenntarthatósági napokat a VKSZ Zrt. a Veszprémvölgyben a hétvégén.

- Az a cél, az a misszió, amit ezzel a programmal magunk elé kitűztünk, működik és nagyon sok érdeklődőt vonz – jelentette ki dr. Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatója, a II. Fenntarthatóság Mindenkor, diák- és családi nap megnyitóján a Veszprémvölgyben.

A Föld napjának rangos városi rendezvénye több mint 22 partnert és ezer diákot fogadott az első napon. A kitelepülő cégek, intézmények, civil szervezetek számos aspektusból mutatják be, hogyan valósul meg a fenntarthatóság eszmeisége a gyakorlatban.

- A VKSZ Zrt. partnereinek mindegyike elhivatott a fenntarthatóság érvényesítésében és a munkájuk során követett elveket itt tudják demonstrálni. Amikor megkerestük őket, akkor mindenki az első szóra támogatólag nyilatkozott, azonnal elfogadták a felkérésünket és biztosítottak minket a részvételéről. Nagyra értékeljük és kulcsfontosságúnak tartjuk ezt az együttműködést – mondta a vezérigazgató.
A hétvége legfontosabb üzenete annak a generációnak szól, akik ma ezres nagyságrendben voltak a Veszprémvölgy vendégei. Ha őket megismertetjük a fenntarthatóság szemléletével és szempontjaival, akkor felnőttként mindezt már a hétköznapjaikban már természetességgel fogják kezelni. – vallják a szervezők.

Szombaton szervezett diákcsoportok érkeztek a völgybe, vasárnap családokat várnak az egyes állomáshelyek, ahol a pecsétgyűjtő füzetbe nyomott bélyegzők igazolják az egyes állomáshelyeken tett látogatásokat. A gyűjtőfüzet bemutatását követően a szervezői standnál apró ajándékok várják a résztvevőket.
Megtalálta amit keresett?