2019. január 21., hétfő
Ágnes névnap

Az önkormányzatiságot félti az LMP

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője arra kéri a térség megválasztott parlamenti képviselőjét, hogy álljon ki az önkormányzatiság mellett.

Keddi sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője felelevenítette azokat az elmúlt években felröppent pletykákat, melyek szerint a 2018-as választásokat követően az Orbán-kormány jelentősen átalakítaná az önkormányzati rendszert – bár ezt a kormányfő éppen itt, Veszprémben cáfolta néhány hónappal ezelőtt.

Az LMP ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a helyi és területi önkormányzatok a központi kormányzattól független, önálló jogkörökkel és költségvetéssel rendelkező, demokratikusan megválasztott testületként működjenek.

Éppen ezért Gerstmár Ferenc arra kéri a térség megválasztott parlamenti képviselőjét, Ovádi Pétert, hogy az önkormányzati munkában tapasztalt politikusként álljon ki az önkormányzatiság mellett, ne támogasson olyan jogszabály-módosításokat, amik ellehetetlenítik az önkormányzatok autonóm működését.