2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Hegedűs Barbara a Fidesz új veszprémi frakcióvezetője

Ovádi Péter parlamentbe kerülése után Hegedűs Barbara önkormányzati képviselőt, a Fidelitas országos alelnökét választotta frakcióvezetőnek szerdai ülésén a Fidesz-KDNP. Erről is szó volt a csütörtöki közgyűlésen napirend előtt.

A veszprémi térség új országgyűlési képviselőjeként összeférhetetlenség miatt a múlt héten visszaadta önkormányzati képviselői mandátumát és a helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetői pozícióját Ovádi Péter.

A Fidesz-KDNP szerdai frakcióülésén Hegedűs Barbarát választották meg új frakcióvezetőnek, mostantól hivatalosan is ő irányítja a Fidesz-KDNP helyi képviselőcsoportját - hangzott el az áprilisi közgyűlésen, csütörtök reggel a városházán. Ovádi Péter 2010 óta volt önkormányzati képviselő, a frakcióvezetői pozíciót 2014 óta töltötte be.

A most leköszönő képviselő szerint nem végleges búcsúról van szó, hiszen a térségért dolgozva továbbra is jelen lesz a város életében. A frakciótársaknak és az ellenzéknek is megköszönve az együttműködést, tovább jó munkát kívánt politikus társainak, majd elmondta, a volt veszprémi körzetéhez tartozó legfontosabb fejlesztés a szabadságpusztai kerékpárút építése lesz. Porga Gyula polgármester szerint előremutató, hogy Veszprémnek mostantól egy olyan látható és elérhető parlamenti képviselője van, aki az önkormányzati munkában tapasztalattal rendelkezik.

Ovádi PéterOvádi Péter

Hegedűs Barbara szerint április 8-án sorsdöntő országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon, a magas részvételi arány alapján pedig kijelenthető, hogy ez a voksolás valóban a demokrácia ünnepe volt, hiszen országosan a szavazásra jogosultak közel 70%-a vett részt a választáson. „Veszprémben a részvétel az országos átlagot is meghaladta, mivel a veszprémi polgárok több mint háromnegyede, 35 564 személy tartotta fontosnak, hogy kinyilvánítsa véleményét az ország jövőjéről. A veszprémiek határozott döntést hoztak az ország jövőjét illetően, és egyértelműen kinyilvánították támogatásukat Ovádi Péter, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje mellett, akit a szavazatok 48,75%-ával választottak a térség képviseletére”- mondta napirend előtti felszólalásában.

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Buszügyek és kompetenciamérés

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntéseivel felhatalmazta a „VKSZ” Zrt-t a „Közlekedési Igazgatóság” létrehozására a város helyi tömegközlekedési közszolgáltatási tevékenységének 2019 év elejétől történő ellátása érdekében. A Közgyűlés felkérte a „VKSZ” Zrt. vezérigazgatóját, készítsen javaslatot a helyi menetrend szerinti autóbusz járatok új menetrendjének kialakítására. Gerstmár Ferenc (LMP) interpellációjában afelől érdeklődött, hogy holt tart ez a folyamat, és számíthatnak-e a lakosok arra, hogy jövő év január elsejétől korszerű autóbuszokkal, megújult menetrenddel, valós idejű utastájékoztatással működik a közösségi közlekedés Veszprémben? Porga Gyula válaszában elmondta, a VKSZ Zrt. május végéig kapott határidőt a javaslatok kidolgozására, amit a következő közgyűlésen részletesen fognak a nyilvánosság elé tárni.

Némedi Lajos alpolgármester felszólalásában azt az eredményt méltatta, miszerint az Oktatási Hivatal a pedagógiai munka alapján kiemelte a Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát, valamint a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát az országos matematikai kompetenciamérésen.