2020. december 5.
//
Vilma névnap

Eperjes halhatatlan

2009. június 7. 9:08
petofiszinhaz.hu / vehir.hu
A Kossuth-díjas színművész fémbe öntött lábnyomát ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n.

Az örökös tagok tiszteletére szombaton este gálaműsort rendeztek a Nemzeti Színházban. Nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata: a közönség szavazatai alapján a színművészek közül Bánsági Ildikó, Pécsi Ildikó, Eperjes Károly és Koncz Gábor, Mészöly Katalin és Tréfás György operaénekes, valamint Pártay Lilla és Lőcsei Jenő táncművész viselheti az "örökös tag" címet. A művészek lábnyomát az MTV Napkelte című műsorának stúdiójában örökítették meg.

Az örökös tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a halhatatlanok társulata örökös tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek a lábnyomát a műsorban levették. A fémbe öntött lábnyomokat a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évente kerültek be újabb művészek, majd négy esztendőnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata a most megválasztott művészekkel együtt összesen 92 tagot számlál.

vehir.hu