Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A jazz nagyjai képeken

2018. május 8. 3:00
A VeszprémFest szervezésében 2018. május 7-én nyílik a Sánta István Csaba zenészportréit bemutató JazzArcok című kiállítás, melynek a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér ad helyet.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatója elmondta, a tárlat anyagát a MÜPA bocsátotta a fesztivál rendelkezésére, ahol a 2017 évi Jazz Showcase hétvégéjén már pár napig bemutatták az elsőre szokatlanul nagy méretű képeket. A kiállítással a VeszprémFest egyrészről Sepsiszentgyörggyel, Veszprém testvérvárosával építi tovább kulturális kapcsolatait, másrészről emléket kíván állítani és tisztelegni a jazznek mint a popkultúra egyik gyökerének számító szubkultúrának. Mindemellett a Hangvilla zenének szentelt miliőjét is fűszerezni szeretné, a szuggesztív JazzArcokkal a mai fiatalok szemébe nézve.

Mészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatójaMészáros Zoltán, a VeszprémFest igazgatója

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa kiemelte, végignézve a képeken, kiderül, hogy a zenének nemcsak hangja van, hanem képet is ad, azokon keresztül is megnyilvánul, annak atmoszférája visszajön. Nagy öröm, hogy Európa több városában is szerveznek jazz-fesztivált, aminek jelentősége, hogy a műfaj száz év alatt a polgárpukkasztástól a kreativitás formájává tudott válni.

Navracsics TiborNavracsics Tibor

Sánta István Csaba fotóriporter 15 képe tekinthető meg a Hangvillában. A fotóriporter célja, hogy a Peter Von Bartkowski által készített amerikai jazz zenészek családfájának minden tagját lefotózza. Az amerikai gyökerekkel rendelkező jazz műfaj gondos családfa szerkezetű felvázolása a kezdetektől napjainkig a különböző stílusirányzatok kiemelkedő és meghatározó alakjait sorakoztatja fel. Időt, fáradtságot nem kímélve jár a nyomukban, európai és amerikai fesztiválokon, jazz-klubokban és koncerttermekben fényképezi Ornette Colemant, Chick Corea-t, Quincy Jonest és másokat.

Sánta István CsabaSánta István Csaba

A kiállítás december 10-ig tekinthető meg, a belépés ingyenes.

Tokos Bianka
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.