2019. január 18., péntek
Piroska névnap

Pro Meritis díjat kapott Pájerné Pichler Edit

Veszprém polgármestere a Cholnoky Nyugdíjasklub vezetőjeként végzett kiemelkedő tevékenysége valamint a nyugdíjas közösségekben végzett lelkiismeretes, önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Pájerné Pichler Edit részére Pro Meritis érmet adományozott.

Pájerné Pichler Edit immár 10 éve a 27 éve megalakult Cholnoky nyugdíjasklub vezetője. Vezetése alatt a klub töretlenül, sikert sikerre halmozva képviseli a városrész nyugdíjasainak mindennapjait, részese a város rendezvényeinek. A szárnyai alatt kibontakozó tánccsoport számos országos, megyei és városi elismeréssel büszkélkedhet. Külföldön is öregbítették a város hírnevét. A klub számtalan oklevél tulajdonosa, Országos Díszoklevél, Veszprém városi Oklevél, Emléklapok különböző kulturális szervezésekért, Életet az Éveknek és a megyei Nyugdíjas szövetség elismerései.

A Veszprémi Nők Kerekasztal Egyesület elismeréseként a női helytállás napján, az Idősek Világnapi rendezvényen Edit a Szuper nagyi kategória győztese lett. E sokrétű munka, próbák, versenyek mellett a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének is elnökségi tagja. A város klubvezetői fóruma mind a klubot mind a vezetőt a 25 éves évfordulón elismerésben részesítette, megköszönve azt a munkát, melyet a városrész idős embereinek bevonásával, a közösségi élet megteremtésével nap, mint nap fáradhatatlanul végez.