Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Szalontai Árpád az Év Veszprémi Mentőse

2018. május 14. 5:06
A díjátadóra hétfő délelőtt került sor az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásán.

Brányi Mária alpolgármester köszöntőjében elmondta: hagyománya van annak, hogy Veszprém önkormányzata elismeri a városi közösség érdekében kifejtett tevékenységet. Ezt többféle módon teszi: részben azokat díjazza, akik a hivatásszerű munkavégzésük során tesznek különösen értékeset és fontosat, illetve azokat, akik civil tevékenységük révén alkotnak maradandót. Az egyik legfiatalabb díj az Év Veszprémi Mentőse Díj, amit most másodszor adnak át. A díjat azért alapította a város, mert a hivatásos munkavégzést több témakörben, több területen már díjazza a városi közgyűlés (év rendőre, polgárőre, pedagógusdíjak stb.) de eddig a sürgősségi betegellátás területe kimaradt. Brányi Mária hangsúlyozta, az ezen a területen végzett szakszerű, pontos, precíz munka és emberfeletti teljesítmény egy új díj megalapítását tette szükségessé.

Szalontai Árpád átveszi az Év Veszprémi Mentőse díjatSzalontai Árpád átveszi az Év Veszprémi Mentőse díjat

2018-ban Veszprém megyei jogú város közgyűlése a sürgősségi betegellátás területén végzett kimagasló szakmai munkája, valamint a mentés technikai hátterének megteremtése érdekében kifejtett példamutató tevékenysége elismeréseként Szalontai Árpád főápoló részére az Év Veszprémi Mentőse díjat adományozza.

Szalontai Árpád 19 évesen szegődött az Országos Mentőszolgálathoz. Már korán megmutatkozott talpraesettsége, vezető személyisége. A veszprémi mentőállomáson kivonuló mentőápolóként kezdett dolgozni. A balatonfüredi állomáson légimentő ápolóként, majd a mentés- irányításban, szolgálatvezetőként is kiválóan megállta a helyét. 2005-ben főápolói kinevezést kapott, mely pozíciót jelenleg is betölti. Gondoskodik Veszprém megye összes mentőautójának felszereléséről, eszközeinek pótlásáról. Folyamatos szakmai továbbképzése nagyon fontos számára. Rendszeres résztvevője, előadója a sürgősségi betegellátással kapcsolatos konferenciáknak. Példaértékű munkájával, iránymutatásával a ma kezdő fiatal mentő dolgozók előtt.

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.