2019. június 26., szerda
János névnap

LMP: a munkásszálló nem XXI. századi megoldás

A multik helyett inkább a kisvállalkozókat segítené, és önkormányzati bérlakásokat építtetne Gerstmár Ferenc.

Az LMP önkormányzati képviselője szerint a Pápai úti munkásszálló létesítése számos kérdést felvet, melyeket a képviselő a hónap végi közgyűlésen interpellációként a polgármester elé is terjeszt majd. Így többek között arra is kíváncsi, miként veszik ki részüket a leendő munkavállalóikat itt elszállásoló cégek a munkásszálló létesítéséből és fenntartásából; kapnak-e hasonló nagyságrendű segítséget a kis- és közepes vállalkozók az önkormányzattól, mint a multik; és mikor épülnek önkormányzati bérlakások a városban?

Gerstmár FerencGerstmár Ferenc

Gerstmár szerint a kormány - miközben multiellenes retorikát folytat - "a német nagytőke kiszolgáltatottjává teszi a magyar munkásokat." Ezzel szemben a zöldpárt hosszú távon a kis- és közepes vállalkozásokat védené és fejlesztené, valamint külön forrásokat biztosítana a fiatalok itthon tartására, hogy méltó bérekért dolgozhassanak.

Zajlik a munka a leendő munkásszállónZajlik a munka a leendő munkásszállón

A Pápai úton létesítendő 80 férőhelyes munkásszálló kivitelezése nemrég kezdődött meg. Az összesen 360 millió forintos beruházáshoz a Veszprém Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Foglalkoztatási Alapon keresztül nyújt támogatást 160 millió forint értékben. A beruházási költségek 44%-át a veszprémi önkormányzat saját forrásból biztosítja.