2019. január 21., hétfő
Ágnes névnap

Infrastrukturális fejlesztés a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolában

Hétfőn délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a „Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola nevelési-oktatási és infrastrukturális környezetének fejlesztése” című projektet a fejlesztés megvalósulásának helyszínén.

A Balatonfüredi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3.-17 kódszámú felhívásra támogatást nyert, mely összege közel 60 millió forint. A projekt átfogó célja a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola minőségi, esélyteremtő és méltányos oktatási-nevelési szakmai munkájához nélkülözhetetlen, még hiányzó infrastrukturális feltételek biztosítása.

Szabó Lajos Konrád a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a munkák a nyári szünetben fognak igazán látványosan szakaszba érni, mikor a kivitelezés minden ponton befejeződik – előreláthatólag augusztus 15-ig - , hogy a diákok a következő tanévben már megújult iskolában kezdhessék a tanulást.

Köszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójaKöszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója

A projektben megvalósuló tevékenységekről Lamperth Tamás a projekt szakmai vezetője beszélt.

A fejlesztés során az épület elektromos hálózatának felújítása, szerelvények és világítótestek cseréje, folyosók, lépcsőházak, fiú politechnikai terem, a tanári és igazgatóhelyettesi szoba, valamint a szaktantermek és tantermek, újra burkolása és akadálymentesítése, valamint teljes körű felújítása történik meg. Ezentúl a folyosói lengőajtó és az étkező ajtó cseréjére is sor kerül.

Az infrastrukturális fejlesztésben érintett terek használhatóságának biztosításához eszközök és berendezési tárgyak, bútorok beszerzését is lehetővé teszi a projekt. Az infrastrukturális korszerűsítésben, új eszközök beszerzésében elsősorban a természettudományos tárgyak oktatását segítő tanterem, illetve a nyelvoktatáshoz szükséges tantermek érintettek.