Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Infrastrukturális fejlesztés a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolában

2018. május 16. 15:51
Hétfőn délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a „Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola nevelési-oktatási és infrastrukturális környezetének fejlesztése” című projektet a fejlesztés megvalósulásának helyszínén.

A Balatonfüredi Tankerületi Központ az EFOP-4.1.3.-17 kódszámú felhívásra támogatást nyert, mely összege közel 60 millió forint. A projekt átfogó célja a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola minőségi, esélyteremtő és méltányos oktatási-nevelési szakmai munkájához nélkülözhetetlen, még hiányzó infrastrukturális feltételek biztosítása.

Szabó Lajos Konrád a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a munkák a nyári szünetben fognak igazán látványosan szakaszba érni, mikor a kivitelezés minden ponton befejeződik – előreláthatólag augusztus 15-ig - , hogy a diákok a következő tanévben már megújult iskolában kezdhessék a tanulást.

Köszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatójaKöszöntőbeszédet mondott Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója

A projektben megvalósuló tevékenységekről Lamperth Tamás a projekt szakmai vezetője beszélt.

A fejlesztés során az épület elektromos hálózatának felújítása, szerelvények és világítótestek cseréje, folyosók, lépcsőházak, fiú politechnikai terem, a tanári és igazgatóhelyettesi szoba, valamint a szaktantermek és tantermek, újra burkolása és akadálymentesítése, valamint teljes körű felújítása történik meg. Ezentúl a folyosói lengőajtó és az étkező ajtó cseréjére is sor kerül.

Az infrastrukturális fejlesztésben érintett terek használhatóságának biztosításához eszközök és berendezési tárgyak, bútorok beszerzését is lehetővé teszi a projekt. Az infrastrukturális korszerűsítésben, új eszközök beszerzésében elsősorban a természettudományos tárgyak oktatását segítő tanterem, illetve a nyelvoktatáshoz szükséges tantermek érintettek.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.