Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Katonai kitüntetéseket adtak át Veszprémben

2018. május 18. 14:04
A honvédelem napjához kapcsolódóan Porga Gyula polgármester is elismerést vehetett át péntek délelőtt.

Az idén 170 éves Magyar Honvédség a forradalmi 1848-49 es szabadságharc idején született meg. Ennek emlékére a kormány határozata alapján 1992 óta e napon ünneplik a magyar honvédelem napját. Péntek délelőtt MH Légi Vezetési és Irányítási Központ és az MH 54. Veszprém Radarezred állománya részére adtak át elismeréseket a Veszprém Agórában.

Átadták a miniszter által adományozott katonai szolgálatban eltöltött évek (10, 20, 30) után járó szolgálati jeleket, a Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jeleket, csapatérmeket, valamint Szolgálati Érdemjelek bronz fokozatait (Túri Csaba törzszászlós és Szabó Lívia zászlós) és az Év Katonája (Mezei Lajos százados és Forintos Attila zászlós) kitüntetéseket.

Porga Gyula két elismerést is átvehetett Szücs Józseftől, a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnokától. Elsőként egy első világháborús festményt kapott annak elismeréseként, hogy a polgármester a Veszprémi Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság elnökeként segített hozzájárulni az első világháborús emlékek továbbadásához. A második díjat a polgármester a honvédelem, valamint a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ programjaiért való támogatásért kapta.

Porga Gyula köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a nemzeti hadsereg jelentőségét nem lehet túlbecsülni, sőt, fontossága nőtt az elmúlt 170 évben, hiszen az a magyar függetlenség és szabadság egyik legfőbb letéteményese. - Ma ugyan békés körülmények között élhetünk, nincs szükség véráldozatokra, és a feladatok is megváltoztak, de a honvédség ma is elszántságból és kitartásból mutat példát. Nélkülük ma sem létezhetne az önálló, független és szabad Magyarország - mondta.

Porga Gyula archív fotóPorga Gyula archív fotó

A MH Légi Vezetési és Irányítási Központ Perlakiné Scharf Claudiának, a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetiroda Kulturális Csoport vezetőjének szintén csapatérmet adományozott. Az ünnepség zárásaként a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió adott műsort.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.