Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Környezetünk egy üveggömbön át

2018. május 19. 4:00 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Gömbbe zárva címmel nyílt kiállítás a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában pénteken. Németh Krisztina alkotásai június 4-ig tekinthetők meg.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese a megnyitó alkalmával hangsúlyozta, örömmel ad helyet a színház előcsarnoka időszakos kiállításoknak, az pedig külön öröm, ha valakinek nem ez a hivatása, hanem hobbi szinten űzi a képzőművészetet. Hozzátette, egy évadban mintegy 100 ezer néző látogat el a színházba és nézi meg az alkotásokat.

A kiállítás alkalmával Rostásy Szabó Mihály fotóművész köszöntőjét Németh Krisztina édesapja, Németh István olvasta fel. Kiváló női szemmel ábrázolja azt, amely mellett az utca embere csak egyszerűen elsétál észre sem véve azok szépségét - írta a művész. Úgy fogalmazott, az ő kezében a fényképezőgép nem egyszerűen munkaeszköz, hanem a vizuális világ bemutató eszköze. Csodákra képes egy kis üveggömbbel, bemutatva a fejre állított világot. Idő és fényképezés elválaszthatatlanok. Az exponálás egy pillanatot búcsúztat a jelenből, a gombnyomás pillanatával már a múlt lesz - vélekedett.

vehir.hu
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.