2021. október 25.
//
Bianka névnap

Megújultak a kormányhivatal intézményei a megyében

2018. május 23. 11:13
Közel 1,3 milliárd uniós támogatásból 26 középület energetikai korszerűsítését végezték el.

A részleteket illetően dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a kormányhivatalok létrejöttük óta a minél hatékonyabb és olcsóbb közigazgatás megteremtését szolgálják, emellett fontos szempont az is, hogy a közigazgatási feladatok intézése méltó körülmények között történjen.

Ennek érdekében a kormány 2016 elején mintegy 1,3 milliárd forint uniós támogatást biztosított a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára középületeinek energetikai fejlesztésére. A KEHOP-5.2.2 pályázat részeként a megye kilenc járásában (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém) összesen 26 intézmény újult meg: az épületeken állapotuktól függően fűtéskorszerűsítést, homlokzat- és födémszigetelést, nyílászárócserét végeztek, valamint minden esetben napelemekkel szerelték fel őket. A beruházás két ütemben valósult meg, 2016 októbere és 2018 áprilisa között, a projekt fenntartási időszaka öt év.

Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően a kormányhivatal jóval gazdaságosabban tudja üzemeltetni épületeit: becslések szerint mintegy 15-20 millió forintot takarítanak meg vele éves szinten – ez nagyjából a megyeháza éves villamosenergia-felhasználásának felel meg. A projekt eredményeként ezen túl csökken az az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, így a környezet megóvásához és a fenntartható fejlődéshez is hozzájárul a hivatal.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Orbán: arra a napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában
Arra a csodálatos napra emlékezünk, amikor mi, magyarok megmutattuk, kik is vagyunk valójában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi beszédében.
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Gyulafirátóton lelőtt katona emléke előtt hajtottak fejet
Az ismeretlen katona sírjánál emlékeztek 1956 áldozataira Gyulafirátóton.
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.