Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújultak a kormányhivatal intézményei a megyében

2018. május 23. 11:13
Közel 1,3 milliárd uniós támogatásból 26 középület energetikai korszerűsítését végezték el.

A részleteket illetően dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a kormányhivatalok létrejöttük óta a minél hatékonyabb és olcsóbb közigazgatás megteremtését szolgálják, emellett fontos szempont az is, hogy a közigazgatási feladatok intézése méltó körülmények között történjen.

Ennek érdekében a kormány 2016 elején mintegy 1,3 milliárd forint uniós támogatást biztosított a Veszprém Megyei Kormányhivatal számára középületeinek energetikai fejlesztésére. A KEHOP-5.2.2 pályázat részeként a megye kilenc járásában (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém) összesen 26 intézmény újult meg: az épületeken állapotuktól függően fűtéskorszerűsítést, homlokzat- és födémszigetelést, nyílászárócserét végeztek, valamint minden esetben napelemekkel szerelték fel őket. A beruházás két ütemben valósult meg, 2016 októbere és 2018 áprilisa között, a projekt fenntartási időszaka öt év.

Az energetikai fejlesztésnek köszönhetően a kormányhivatal jóval gazdaságosabban tudja üzemeltetni épületeit: becslések szerint mintegy 15-20 millió forintot takarítanak meg vele éves szinten – ez nagyjából a megyeháza éves villamosenergia-felhasználásának felel meg. A projekt eredményeként ezen túl csökken az az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, így a környezet megóvásához és a fenntartható fejlődéshez is hozzájárul a hivatal.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.