2019. július 23., kedd
Lenke névnap

A Fidesz Kovács Áront indítja az időközin

A Fidesz a 8-as számú választókörzetben Kovács Áront indítja a július 15-i időközi önkormányzati választáson.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

Kovács Áron 39 éves, Veszprémben született, itt nőtt fel, jelenleg is itt él. Egy informatikai vállalat csoportmunkájáért felel, földrajz-történelem szakos tanári -és természetvédelmi mérnök diplomával rendelkezik.

Kovács Áron a Fidesz jelöltjeKovács Áron a Fidesz jelöltje

Szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel közel áll hozzá a természetvédelem, megválasztása esetén ilyen területen is szeretne tevékenykedni. Azt mondja, Ovádi Péterhez hasonlóan ő is aktív és elérhető képviselő szeretne lenne a városrészben.

A körzet korábbi önkormányzati képviselője, Ovádi Péter elmondása szerint büszkén képviselte az itt élőket, akiknek köszönetet mondva emlékeztetett, az elmúlt nyolc évben számos fejlesztés valósult meg a körzetben: rekonstruálták a Vörösmarty teret, felújították az Ördögárok utcai rendelőt, megújult a Cholnoky utcai autóbusz öböl, felújították a csatornát a Hunyadi utcában, a Kalmár térre játszóeszközöket helyeztek ki, kialakítottak egy parkot a Cserepes utcában, megújult az Ördögárok utcai játszótér, a Borsos utca új útburkolatot kapott, hamarosan pedig elindul a szabadságpusztai kerékpárút építése is. Reményei szerint Kovács Áronnal együttműködve tehet még hozzá a körzet sikereihez.

Porga Gyula, Kovács Áron és Ovádi PéterPorga Gyula, Kovács Áron és Ovádi Péter

Porga Gyula polgármester szerint Veszprém az elmúlt években dinamikus fejlődésen ment keresztül, mely a lakosok, a civil szervezetek, az intézmények és vállalkozók mellett a mindig csapatban gondolkozó képviselő testület sikere is. Kovács Áronról azt mondta, Ovádi Péter megüresedett helyére joggal pályázik, hisz elődjéhez hasonló szellemiséget képvisel, és ő jelentené a veszprémi fejlődés egyik folytonosságát.

Porga Gyula polgármester szerint Kovács Áron jelentené a folytonosságotPorga Gyula polgármester szerint Kovács Áron jelentené a folytonosságot