Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Kaland, izgalom, gyereknap: a biztonság legyen a legfontosabb!

2018. május 24. 9:20
A nyár az élmények, kalandok, izgalmas felfedezések időszaka minden gyerek számára. A legjobb, ha mindez természetes környezetben és a friss levegőn történik, erre valók a kalandparkok.

A legalapvetőbb biztonsági szabályokról és mindenki számára hasznosítható tanácsokról Fejes Enikővel, a csopaki Balatoni Élménypark ügyvezetőjével beszélgettünk.

Kiskorúak csak felnőtt hozzátartozó kíséretével és felelősségére tartózkodhatnak a hazai kalandparkokban. Mi az, amire a szülőknek figyelniük kell és mi a tapasztalata: mennyire fegyelmezettek a látogatók?

Nagyon fontos, hogy a gyerekek odafigyeljenek az animátorok által tartott oktatásra és a pályák használata során mindent ennek megfelelően csináljanak. A mi tapasztalataink egyébként nagyon pozitívak, a gyerekek és a szülők egyaránt betartják a biztonságos használathoz elengedhetetlen előírásokat.

Milyen tanácsokkal lássák el a szülők a gyermekeiket?

A legfontosabb, hogy figyeljenek oda arra, amit csinálnak. Tartsák be az animátorok utasításait és az eligazító táblák felhívásait egyaránt.

Melyek a legfőbb biztonsági szabályok, melyeknek meg kell felelniük a hazai parkok üzemeltetőinek?

Kalandparkot üzemeltetni csak érvényes megfelelőségi tanúsítvánnyal lehetséges, melyeket évente felül kell vizsgáltatni. Fontos a felszerelések évenkénti vizsgálata is, mint például a beülőké vagy a karabinereké.

Melyik játékelem igényli a legnagyobb körültekintést?

A drótkötélpálya használata mindig fokozott figyelmet és fegyelmet igénylő szabadidős tevékenység, de ha a gyerekek odafigyelnek az animátorokra és betartják a szabályokat, akkor felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak. Az élmények csak akkor teljesek, ha a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket.

Szauder Rita

Fotók: Balatoni Élménypark

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.