Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: 20 éves a táncfesztivál, a város munkásszállással enyhít

2018. május 31. 10:32
Az idén húsz éves táncfesztiválról, a város által létrehozandó munkásszállásról és a veszprémi állatkert terjeszkedéséről is szó volt a májusi közgyűlésen csütörtök reggel a Városházán.

Napirend előtti felszólalásában Brányi Mária alpolgármester az e hét végéig tartó Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozót méltatta. Mint mondta, ez a professzionális színpadi táncművészet seregszemléje. Koncertek, kiállítások, utcai táncos megmozdulások kísérik a szakmai programot, melyeket a Hangvillában, a Petőfi Színházban, az Agórában és a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthatnak az érdeklődők.

Gerstmár Ferenc LMP-s önkormányzati képviselő interpellációjában az új munkásszálló létesítése felől érdeklődött (pl.: mit tartalmaznak a három multival kötött szerződések, mikor épülnek önkormányzati bérlakások Veszprémben), kérdésében pedig az állatkert terjeszkedéséről kérdezett Porga Gyula polgármestertől (meddig terjeszkedik még az állatkert a Gulyadombon, többen aggódnak, hogy csökken a szabadon bejárható erdei rész).

A polgármester válaszaiban elmondta, az önkormányzat a térséget sújtó munkaerőhiány enyhítéséhez a munkásszálló építésével kíván hozzájárulni. A három multinacionális céggel kötött szerződések nem bérleti jellegűek, a velük kötött szándéknyilatkozatok a pályázathoz voltak szükségesek. Az önkormányzat nem a szállást igénybe vevőkkel köt majd szerződéseket, hanem a munkaadókkal. Kiemelte, a szerződések mindenki számára nyitottak, azonban a szabad helyek már mind elkeltek. A város a közeljövében 38 bérlakást hoz létre.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

Az állatkerttel kapcsolatban Porga kifejtette, a zoo nem terjeszkedik jobban, mint amennyire lehetősége lenne, ugyanis a 2006 óta megvásárolt saját területén hajt végre fejlesztéseket, további területszerzés pedig nincs tervben.

A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője, Hartmann Ferenc interpellációjában az kérdezte, „elveszti-e közpénz jellegét a városi költségvetésből a kézilabda klubnak kölcsönadott adott több mint 600 millió forint?” Hozzászólásában arra kérte a polgármestert, hogy a legveszélyesebb helyeken mielőbb pótolja az önkormányzat a víz által mélyen kimosott útpadkát Csatárhegyen, és építsen több lebetonozott utat.

A polgármester Hartmann Ferenchez intézett válaszában kifejtette, a kézilabdaklub életében az elmúlt hónapokban tulajdonosi átrendezések történtek, az új menedzsmenttel két hete kezdtek tárgyalásokat, amint megegyeznek, tájékoztatni fogják a közvéleményt. Csatárheggyel kapcsolatban elmondta, az elmúlt években 20 millió forintot költött az önkormányzat az ottani utakra, javul az ottani helyzet, a vízfolyások által okozott károkat az illetékes szervek már felmérték, hamarosan megoldják a problémát.

Katanics Sándor (DK) napirend előtt Czaun Jánostól (az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás elnökétől) azt kérdezte, mikor zárják be a királyszentistváni hulladéklerakót, hová szállítják Veszprémből a háztartási hulladékot, a bezárás után hová fogják azt szállítani, és jelent-e ez majd szolgáltatási költségnövekedést?

czaun jánosczaun jános

Czaun elmondta, a háttérben folyamatos egyeztetések vannak a hatóságokkal az új helyszínről, a bezárás pontos időpontjáról döntés még nem született, költségnövekedés pedig nem várható, ugyanis annak mértékét törvény szabályozza.

Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) a Veszprémben létesítendő bio-fűtőműről érdeklődött. Mikor építik meg, mikor tájékoztatják a közvéleményt? Porga Gyula polgármester elmondta, a beruházáshoz szükséges összeg 20%-t sikerült eddig előteremteni, a hiányzó 2 milliárd forinthoz nem találtak még forrást. Amint lesz, tájékoztatják a közvéleményt.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.