Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elismerten a legjobb barátok

2018. június 3. 11:55
12. alkalommal rendezték meg a Veszprémi Civil Napot szombaton, ahol átadták a Pro Civitate-díjat is.

Az egybegyűlteket Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke és Porga Gyula köszöntötték. A polgármester beszédében felidézte, a rendezvény ötletét eredendően a helyi civilek vetették fel azzal a céllal, hogy az egyes csoportok ne csak saját tagjaiknak okozzanak örömet, hanem legyen egy olyan alkalom is, amikor kitárhatják kapuikat és mindenkivel megoszthatják azt a különlegességet, amit napról napra, évről évre jellemzi tevékenységüket és összetartozásukat. Az elmúlt 12 év alatt a találkozó igazi ünneppé és veszprémikummá nőtte ki magát, mely a hagyományok mellett folyamatosan szolgál újdonságokkal is.

Az egész napos rendezvény során a helyi civil szervezetek lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, ezzel bizonyítva, milyen tevékeny és sokoldalú emberek, csoportok alkotják a város közösségét. A programok között szerepelt többek között halfőző verseny, honvédségi és táncos bemutató, játszóház, zumba, bűvészet és énekes fellépések is.

Hagyományosan ekkor adják át a Pro Civitate-díjat is, melyet idén a Dózsavárosi Baráti Kör kapott. A díjat Csécs Ferenc elnök vette át.

A veszprémi Dózsavárosi Baráti Kör a városrész meghatározó közössége, idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Tevékenyen közreműködik a városrész hagyományainak ápolásában, új kezdeményezések megvalósításában, a közösségi, kulturális, sport, környezetszépítés, egészségügyi és szociális területen egyaránt.

Kiváló kapcsolatot ápol a körzet intézményeivel. A városi Civil Kerekasztal alapító tagja. A városrész fejlesztése és az ott élő emberek életminőségének javítása érdekében, számos önkéntes feladatot látnak el a Baráti kör tagjai. A hagyományos Dózsa téri karácsonyra igazi összefogással szerveznek színvonalas műsort és állítják fel a már kivilágított karácsonyfát. Minden évben megszervezik a Családi Napot, Farsangi bált, a Dózsa téren és környékén a takarítási munkákat. Önkéntes munka keretében kivitelezték a Dózsa szobor talapzatának lerakását és megvilágítását, a városrészi Betlehem elkészítését. Aktív résztvevői és kezdeményezői a lakossági utcafórumoknak. Példaértékű összefogás, igazi csapatmunka, jó hangulat jellemzi a Dózsavárosi Barát Kör tevékenységét.

Bertalan Melinda
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.