Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

JÁRásŐR szolgálat a Cholnoky városrészben

2018. június 4. 13:27 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
A Nagyvárosi Közbiztonsági Program keretében teljesítettek szolgálatot a veszprémi rendőrök a társszervekkel együttműködve.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai a polgárőrökkel, a közterület-felügyelőkkel, valamint a településrész önkormányzati képviselőjével közösen járták be a területet 2018. május 31-én, a délutáni órákban.

A program időtartamára a kapitányság egyik megelőzési előadója információs pontot is működtetett a Cholnoky lakótelepi Könyvtárban. Ide meghívást kaptak a városrész nyugdíjasai is, akik a személyes tanácsadás mellett prevenciós kiadványokat vehettek át, illetőleg megtekinthették a kapitányságnak „A kerékpáros, valamint a gyalogos közlekedés veszélyei a megyeszékhelyen” elnevezésű komplex baleset-megelőzési programja keretében készített közlekedésbiztonsági kisfilmet.

A másik megelőzési előadó közterületi szolgálata során elsősorban kerékpárosokkal lépett kapcsolatba, ajánlotta részükre a BikeSafe adatbázisába történő regisztrálás lehetőségét, továbbá az egyik áruház parkolójában a biztonságos lakatoláshoz adott gyakorlatias tanácsokat.

A járókelőkkel, nyugdíjasokkal, gyerekekkel, babakocsis kismamákkal folytatott beszélgetések során a résztvevők az érintettek biztonságérzetéről, a közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos tapasztalataikról érdeklődtek. A megszólítottak véleménye nagyon pozitív volt, csak kisebb, elsősorban a települési önkormányzat hatáskörébe tartozó fejlesztéseket javasoltak.

A közös járőrözésbe bekapcsolódtak Gyulafirátót robogós polgárőrei is.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.